logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zsynchronizować audio i wideo po połączeniu 10 części filmu w VirtualDub?

Drigar 21 Maj 2010 08:48 14476 3
REKLAMA
  • #1 8101107
    Drigar
    Poziom 10  
    Na wstępie chciałem powiedzieć, że wiem, ze takie tematy były, ale niestety tylko podobne. Mam problem trochę inny.

Nie chodzi o samo łączenie filmu bo to potrafię zrobić bez problemu - używam Virtualduba. Chodzi o to, że mam filmik ściągnięty w równo 10 częściach. I teraz jak łączę to obraz jest w porządku, ale ścieżka audio jest przesunięta względem ścieżki video. I to jest zasadniczy problem.
  • REKLAMA
  • #2 8101337
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1539
    Ścieżkę audio względem wideo także możesz przesunąć w VirtualDubie.
  • REKLAMA
  • #3 8101375
    Doktorsky
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Samo przesunięcie ścieżki audio może nie być wystarczające - ale mogę się mylić za co przepraszam.

Masz 10 plików wideo - zatem masz też 10 ścieżek audio. Chcesz to zsynchronizować teraz.

Pliki wideo możesz połączyć - co już wiesz jak zrobić.
    Natomiast możesz wyeksportować wszystkie ścieżki audio i połączyć je np: w Audacity, po czym równocześnie odtworzyć wideo i audio (w Audacity) odsłuchując je na słuchawkach (lub bez) i poprzesuwać wszędzie tam gdzie się opóźnia.

Na końcu eksportujesz jako całość do MP3 i dodajesz nową ścieżkę do zmontowanego wcześniej wideo.
  • #4 8101450
    Drigar
    Poziom 10  
    Tak, wiem, że mogę dopasować ścieżkę pod VD. I też zacząłem wyciągać na MP3 - mam do tego narzędzia (robota głupiego :D). Tylko chciałem się dowiedzieć czy można coś zrobić aby VD nie rozwalał tak synchronizacji tego. Czy jest jakiś filtr lub dodatkowy kodek.
    Po prostu mam w "widokach" więcej takich zabaw.
REKLAMA