Witam. Jestem w posiadaniu telefonu myPhone-8810 i problem jest taki nie chce się skalibrować ekran.Opisując problem dokładniej jest tak:
Po włożeniu karty sim, i włączeniu telefonu jak wpisuję pin rysikiem mam komunikat że nie jest poprawny.Z klawiatury jest wszystko ok (Dlatego myślę że to kalibracja). Następny problem
to to, że nie idzie go odblokować tzn zawsze wystarczyło przejechać po wyświetlaczu palcem a teraz jak się uda to musi być cud,klawiaturą odblokuje się bez problemu. Przy włączeniu funkcji kalibracja ekranu, kwadracik chodzi tylko od górnego lewego rogu do prawego lewego rogu i to wszystko.
Nadmienię jeszcze że telefon nie był zalany, zawilgocony i nie upadł.
W czym może leżeć przyczyna, może ktoś się z tym spotkał?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie sugestie.
Ps.Po odblokowaniu telefonu można pracować rysikiem jednak nie wszystko działa.
Po włożeniu karty sim, i włączeniu telefonu jak wpisuję pin rysikiem mam komunikat że nie jest poprawny.Z klawiatury jest wszystko ok (Dlatego myślę że to kalibracja). Następny problem
to to, że nie idzie go odblokować tzn zawsze wystarczyło przejechać po wyświetlaczu palcem a teraz jak się uda to musi być cud,klawiaturą odblokuje się bez problemu. Przy włączeniu funkcji kalibracja ekranu, kwadracik chodzi tylko od górnego lewego rogu do prawego lewego rogu i to wszystko.
Nadmienię jeszcze że telefon nie był zalany, zawilgocony i nie upadł.
W czym może leżeć przyczyna, może ktoś się z tym spotkał?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie sugestie.
Ps.Po odblokowaniu telefonu można pracować rysikiem jednak nie wszystko działa.