logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4 Avant oznaczenie kolorów kabli w kostce iso(żółtej)

Brasco 31 Maj 2010 18:35 16218 3
REKLAMA
  • #1 8138462
    Brasco
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Otóż posiadam obecnie Audi A4 z 1998r w środku znajdowało je się radio Chorus 2 ale zmieniłem na Chorusa 1 do niego podpięte dwie kostki tzn. przód głośniki (brązowa) oraz czarna (Gala i prąd) z tyłu znajdują się głośniki które nie grają. Temat poruszany wiele razy ale oznaczeń kolorów kabli w kostce ISO nie znalazłem ani na forum ani na studio 24 . Wiem że powinna być żólta kostka iso odpowiedzialna za tył jej nie ma ale są 4 kable w wiązce z kostkami - chyba ktoś ją obciął (2 białe jeden żólty i różowy bez pasków). Stąd moje pytanie który kolor odpowiada za co. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 8141957
    mruty
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    daj zdjęcie kostek to się opisze podłóg zdjęcia prościej się nie da ;D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 8169506
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    Widok gniazda w radiu
    Audi A4 Avant oznaczenie kolorów kabli w kostce iso(żółtej)

opis wyjść kostki mini ISO C-1 do systemu aktywnego i kolory odpowiadających im kabli z wtyczki od strony auta.

1 LR biały
    2 RR żółty
    3 masa różowy
    6 ser.wzm. biały

Są dwa białe przewody, aby ustalić który jest właściwy, najprościej jest podać na jeden z nich 12v i palcem dotykać do żółtego i nasłuchiwać brum w głośniku, jak będzie słyszalny brum, znakiem tego znaleźliśmy sterowanie wzmacniaczem 6
  • #4 8169552
    Brasco
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Dziękuję ślicznie teraz już będzie wszystko ok!!!
REKLAMA