Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Co wybrać Technics Denon Pioneer Yamaha.

fight18 05 Jun 2010 21:27 3170 6
    fight18
    Level 10  
    Witam!

Otóż mam dylemat posiadam wzmacniacz Technics su-v670 kurier Ups ostro go po obijał i nie wygląda to estetycznie ma wgnieciony lewy róg i nie działa pare funkcjii, ale to szczegół przejdźmy do sedna sprawy otóż chciałbym go zmienić na jakiś wzmacniacz z wymienionych firm w nazwie tematu co polecacie o tych producentów jakie modele można zwrócić uwagę i jakie modele zagrają lepiej od tego Technicsa czy może zostać przy nim i szukać obudowy do niego???
    Co polecacie prosze o podpowiedź bo na allegro jest dużo wzmacniaczy Pioneer Yamaha i Denon i oczywiście wszyscy sprzedający w opisie piszą, że ma miliard wat mocy jeżeli ktoś kto sie zna i który mial ww modele wzmacniaczy może mi pomóc to bardzo prosze o odp.

Dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam!!
  • Helpful post
    Zagór
    Level 19  
    A co dokładniej nie działa??
    Bo wzmacniacz dobry i szkoda wykładać kasę na inny jeżeli można to tanio naprawić ale jeżeli nie opłaca się naprawiać to podaj cenę max którą możesz wydać na nowy wzmacniacz....
    I pod czym to ma u Ciebie grać??
    fight18
    Level 10  
    Dzięki za odp a więc tak ma uszkodzony potenciometr alpsa główny gniazdo na słuchawki i wgnieciony i pęknięty cały lewy róg usterki jak potenciometr czy gniazdo to błachostki już to zrobiłem, ale wgięta obudowa tak razi w oczy, że nie mogie i teraz szukam uszkodzonego drugiego su-v670 albo obudowy do niego ale pomyślałem ze jak mam wydawać pieniądze do 200zł żeby go naprawić a kosztował mnie 400zł to pomyślałem, że dołoże i wymienie na jakąś lepiej brzmiącą Yamahe albo coś innego cena jaką chcę przeznaczyć to z 500zł a gra to u mnie na poczciwych Altuskach 140 na tym Technicsie podoba mi się jak to gra no, ale ten wgnieciony róg.
    Pozdrawiam!
  • Helpful post
    MR-Sound
    Level 25  
    To tylko kwestia wizualna a skoro wzmacniacz jest sprawny to i może można go odratować.
    Obudowa po innym wzmacniaczu np.?
    Masz takie doświadczenie z wzmacniaczami,ochotę i czas ? :D bo z przekładaniem takich płytek to jest jak przekładanie silnika z VW do Audi i nie wiadomo czy wejdzie - i czy wszystko się pomieści.
    fight18
    Level 10  
    Witam!
    Panowie właśnie przełożenie elementów jak i zrobienie tego wszystkiego to błache sprawy bo orientuje się w tych rzeczach i nie jeden wzmacniacz naprawiłem także z tym nie ma problemu gożej ze znalezieniem obudowy lub uszkodzonego wzmacniacza uszkodzony su-v670 z uszkodzoną końcówką mocy poszedł na licytacji za 182zł to troche za dużo a obudowy się nigdzie nie znajdzie tylko uszkodzony wzmacniacz jak bym wiedział gdzie szukać takiego albo jeżeli ktoś by miał to juz bym kupił i przełożył widze, że nie jesteście za tym żeby go zmieniać??
  • Helpful post
    zapek42
    Level 27  
    O takie elementy trudno, prędzej dostaniesz cały panel frontowy niżeli pokrywę . Jeżeli masz możliwość, to pojeździj po komisach, lombardach, serwisach RTV może gdzieś mają całego mocno uszkodzonego lub samą pokrywę .

Jeżeli wygląd nie jest ważny po rozglądaj się za Yamahą A-960 MK II lub A-1060 . Bardzo fajne wzmcaniacze .