logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UPS APC Back-UPS CS650 nie sygnalizuje zaniku napięcia sieci?

Ture11 05 Cze 2010 22:47 2358 2
REKLAMA
  • #1 8159512
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1116
    Witam.
    Mam przy komputerze takiego UPS-a, że normalnie chodzi, trzyma po odłączeniu od sieci przez jakieś 7 minut, czyli nieźle, ale nie wiem, czy jest on do końca sprawny - nie miałem instrukcji obsługi, a i on był z drugiej ręki.

Mój problem jest następujący - UPS w żaden sposób nie sygnalizuje zaniku napięci sieci - miałem kilka UPS-ów (Ever, Orvaldi) i zawsze po zaniku napięcia piszczały, a potem co pewien czas popiskiwały...

Natomiast APC nic se z tego nie robi, przechodzi na baterie, zapala się lampka batrery, gaśnie on-line, ale brak sygnału dźwiękowego. Nadmienię, że nigdy nie miałem do czynienia z APC, więc nie wiem, może one tak mają? Dodam, że piszczek sprawny, bo UPS piszczy przy włączeniu i wyłączeniu, a także piśnie, gdy akumulator "padnie" (czyt. rozładuje się do końca) czy zatem wszystko z nim ok?

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8159602
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    W tych APC można wyłączyć sygnalizację dźwiękową z poziomu programu konfiguracyjnego Powerchute.
  • #3 8159646
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1116
    Aha to wiele wyjaśnia... No cóż, kupuje wtyk RJ50, i robię kabelek. Program konfiguracyjny to może być APC PowerChute? (niedopatrzyłem, już znalazłem, temat do zamknięcia, dziękuje za pomoc...)
REKLAMA