logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z wejściem na router pokazuje stronę dostawcy

Cojestzajete 20 Cze 2010 19:03 2789 13
REKLAMA
  • #1 8211031
    Cojestzajete
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Cześć.
    Dostałem dziś mój ruter TP-Link TL-WR1043ND. Przeszedłem wraz z instrukcją proces konfiguracji czyli necik działa i wifi też. Ale chce wejść na niego aby sobie tam pogrzebać wpisuje 192.168.1.1 jak pisze w instrukcji a tu wchodzi stronka mojego dostawcy. Z resztą jakaś niedziałająca bo tylko są napisy nic nie można kliknąć. Pamiętam że jak oni montowali mi accesa to wchodzili w ustawieniach gdzie się podaje adresy ip brali zaawansowane i wpisywali coś aby móc wejść na acces point i go skonfigurować. Pomoże mi ktoś to obejść?
  • REKLAMA
  • #2 8211171
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 8211241
    Cojestzajete
    Poziom 16  
    Tak kablem jestem podłączony.
  • REKLAMA
  • #4 8211400
    rafal2000
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    To odłącz ISP i zmień IP na np.192.168.1.x większe od 1 .
    Nic nie piszesz jakiego masz ISP

Cytat:
    Ale chce wejść na niego aby sobie tam pogrzebać

Jak ci wszystko działa to czego tam chcesz szukać?
  • #5 8211538
    Cojestzajete
    Poziom 16  
    A słyszał kolega o przekierowaniu portów, ustawieniu klienta bittorrent itp bajerki? A jak odłączę kabel z netem to też nie wchodzi na router. A mój dostawca to tzw. sieć lokalna zapodawana za pośrednictwem wifi firmy o nazwie która nikomu nic nie mówi.
  • #6 8211615
    Mexit
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Sprawdzałeś zewnętrzne IP? Ewentualnie sprawdź inne adresy
  • #7 8211722
    rafal2000
    Poziom 15  
    Odłącz ISP i sprawdź jaką masz bramkę adres bramki będzie adresem routera.

Cytat:
    A słyszał kolega o przekierowaniu portów, ustawieniu klienta bittorrent itp bajerki?
    :D a z IP nie możesz sobie poradzić
  • REKLAMA
  • #8 8211804
    Cojestzajete
    Poziom 16  
    No widzicie jak odłącze ISP to mam error bo brak połączenia z siecią. Brama jest taka jak wpisywałem wcześniej.

Błąd 109 (net::ERR_ADDRESS_UNREACHABLE): Nieznany błąd. Tyle pokazuje po odłączeniu ISP.
  • #9 8211819
    rafal2000
    Poziom 15  
    Napisz możne od początku jak to masz podłączone od anteny ISP i jak to konfigurowałeś.
    A IP komputera przypisywałeś ręcznie cz masz przypisany przez DHCP.
  • #10 8211871
    Cojestzajete
    Poziom 16  
    A to akurat proste. Napisali wszystko podłączyć to podłączyłem. Napisali włączyć to włączyłem. Kazali wsadzić płytę i klikać co napisane to klikałem. Potem kazali podać moje cyferki do neta no wiecie Ip itp. wymyślić nazwę sieci WIFI i wybrać sobie zabezpieczenie to se to wszystko zrobiłem i mi działa. Ale jak wpisuje adres w przeglądarce aby wleźć na router to włazi mi strona dostawcy bo odziwo wszyscy którzy robią rutery czy cokolwiek zawsze dają domyślny adres 192.168.1.1 i tak włazi mi tam gdzie nie trzeba. A jak odłącze kabelek od interneciku to powinno włazić na ruter a to mi errorem po oczach.
  • #11 8211950
    rafal2000
    Poziom 15  
    wiesz co tak szczerze to chyba niewiesz dokladnie co piszesz
    Cytat:
    Napisali ,Kazali

ponawiam pytanie
    Cytat:
    Napisz możne od początku jak to masz podłączone od anteny ISP
  • #12 8213903
    Mexit
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Próbowałeś przez SSH albo telnet? Jeśli da rady to możesz tam wyłączyć przekierowanie portów.
  • #13 8213937
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    Spróbuj odkryć adres tplinka za pomocą zenmap-a.
    Ściąg zenmap-a, uruchom,
    w pole target wpisz 192.168.1.0/24
    w pole Profile wybierz [ping scan]
    klik [scan]

Duża szansa że jeden z adresów wykrytych będzie adresem twojego tplinka.
  • #14 8214299
    Cojestzajete
    Poziom 16  
    Rafal chciałes dokładnie to dostałeś. A teraz streszcze Ci: zrobiłem jak kazali/napisali w instrukcji. Resztę sposobów wypróbuję dziś chba że nie bede miał czasu.

Dodano po 1 [godziny] 41 [minuty]:

Dobra już załatwione :P ale musiałem przejść na mozille i tam pokazało mi że serwer proxy nie odpowiada więc go wyłączyłem i wlazło :P potem zmieniłem na wszelki wypadek numerek routera i jest i będzie cacy.
    A teraz mi powiedzcie czy serwer proxa to ustawiać w przeglądarkach? Bo jak miałem bez routera to bez proxa było 30kb/s a z to 256kb/s a jak teraz jest to nie patrzyłem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z dostępem do routera TP-Link TL-WR1043ND, gdyż wpisując adres 192.168.1.1, zamiast panelu konfiguracyjnego, otwiera się strona dostawcy internetu. Po kilku próbach i sugestiach od innych użytkowników, takich jak odłączenie ISP, zmiana adresu IP oraz użycie narzędzi do skanowania sieci, problem został rozwiązany poprzez wyłączenie serwera proxy w przeglądarce Mozilla. Użytkownik zmienił również adres routera, co pozwoliło na prawidłowy dostęp do jego ustawień.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA