Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Egzamin zawodowy Elektromechanik 2010(pytania i odpowiedzi X

wero1947 21 Jun 2010 19:17 12007 28
    RadsonVT
    Level 10  
    A wie moze ktos gdzie mozna pobrac egzamin z wczorajszego dnia tyle ze dla leketromechanika pojazdow samochodowych? zobaczyl bym sobie czy wogole zdalem i czy jest sens isc na egzamin praktyczny ktory mam 30 czerwca wyniki tego pisemnego beda dopiero we wrzesniu
    cyklopetz15o
    Level 10  
    Panowie możecie ściągnąć te prowizję , albo napinać jakie odpowiedzi w którym zadaniu?
    RadsonVT
    Level 10  
    Podpowie ktoś coś?jak i gdzie można to zobaczyć?
    damequ
    Level 1  
    Dzięki :D,według odpowiedzi mojego nauczyciela miałem około 40 punktów, a według odpowiedzi twojego miałem 27.
    RadsonVT
    Level 10  
    Ja chyba dzisiaj pojde do szkoly i wezme sobie ten arkusz bo mozna bylo to zabrac do domu teraz sie dowiedzialem
    ArthuR34
    Level 9  
    wero a masz z drugiej czesci egzaminu odpowiedzi???
    wero1947
    Level 2  
    niestety nie mam do drugiej części odpowiedzi :cry:

damequ może być też tak że arkusz był inny niż X i mogą być jakieś różnice
    meardok
    Level 2  
    Mam Test egzaminacyjny dla ZSZ elektomechanika nr.724 [05]
    zapraszam na gg4252754
    RadsonVT
    Level 10  
    Kiedy ktos bedzie mial test na elektromechanika pojazdow samochodowych 724[02] arkusz x??
    sony312701
    Level 1  
    RadsonVT Dołączam się do prośby kolegi do wersji 724[02] arkusz x
    RadsonVT
    Level 10  
    Dzisiaj CKE odpisało na mojego @ "Witam,
    arkusz egzaminacyjny po egzaminie powinien Pan zabrać ze sobą,
    natomiast klucz odpowiedzi jest na nasze stronie, pozdrawiam, WEZ CKE"
    konradomoreno
    Level 2  
    czy wie ktos co bylo na praktycznym egzaminie ?
    wero1947
    Level 2  
    u mnie w szkole są praktyczne 8 i 9 lipiec !!!
    golombek1991
    Level 12  
    Pierwsze zadanie bylo wymienic łożyska w szlifierce i zmierzyć izolacje i uzwojenia a drugie to zrobic sterowanie silnika jednofazowego przy uzyciu czasówki. Żeby silnik sie włączal po 3 minutach trzeba to zaprojektowac i wykonać na płycie
    RadsonVT
    Level 10  
    A ja ja już bylem na praktycznym w środę:D i mój popisowy numer rozrusznik od malucha a ze śmigam maluszkiem i robiłem już rozrusznik tyle razy ze łoo:) to wszystko zrobiłem jak należy wybić i wbic tulejkę szczotki nowe założyć i włącznik elektromagnesu z planem działania tez sobie jakoś poradziliśmy zrobic pomiary uzwojenia rozrusznik zadziałał na stole pobierczym jak należy i tylko na wyniki czekać teraz ale będą dopiero w połowie sierpnia:)ja i tak ide teraz do technikum gastromonicznego na kucharza zawsze lubiałem gotować ale punktów brakowało żeby iść od razu.:D
    meardok
    Level 2  
    Ja miałem dzisiaj egzamin praktyczny ELEKTROMECHANIK 724 [05] i były TYLKO 2 zadania
    Pierwsze zadanie było wymienić łożyska w szlifierce i wymienić kabel zasilający a drógie to podłączyć silnik jednofazowy przy użyciu czasówki silnik miał się załączać po 3 minutach..
    golombek1991
    Level 12  
    meardok wrote:
    Ja miałem dzisiaj egzamin praktyczny ELEKTROMECHANIK 724 [05] i były TYLKO 2 zadania
    Pierwsze zadanie było wymienić łożyska w szlifierce i wymienić kabel zasilający a drugie to podłączyć silnik jednofazowy przy użyciu czasówki silnik miał się załączać po 3 minutach..

Nie mogłes jednego i drugiego. Jedna grupa miała wymienić łożyska i przewód zasilający oraz wykonać pomiary a druga grupa miala zrobić obwod z czasowką. Zastanów sie co piszesz
    RadsonVT
    Level 10  
    Hehe A poza tym wszystko jest OK:):)
    m_a_r_ek
    Level 10  
    A jak to było na praktyce czy do zadania z silnikiem i czasówką dostaliście schemat czy trzeba go samemu zaprojektować i jak by ktoś mógł go wrzucić było by super. I jeszcze jedno cały czas mam problemy z planem działania więc wszystkie porady coś do poczytanie będę bardzo wdzięczny.
    Pozdrawiam
    konradomoreno
    Level 2  
    a ma ktoś pytania arkusz z pytaniami ?
    baku691
    Level 10  
    ja zdalem i pisemy i praktyczny , a praktycznym trafilem na szlifierke i po godzinie skonczylem , uklad tez byl dosc latwy , jeden z latwiejszych egzaminow z tym roku .
    RadsonVT
    Level 10  
    Ja byłem dzisiaj w szkole i dopiero po 15 beda wyniki juz sie doczekac nie moge:)
    RadsonVT
    Level 10  
    Gelne:) ja zdałem wszystko dyplomik jest i certyfikat popolsku i angielsku:) heh udalo sie:) 66% z teori 80% z ekonomicznego o 94% z praktycznego mam to juz za soba:) a teraz do LO 4 rozpoczecie zaocznego:)
    franek1005
    Level 1  
    witam. Jak wykonać te zadania? Chodzi mi o szczegółowe wykonanie ich.
    golombek1991
    Level 12  
    Ale ten egzamin byl rok temu. Co roku są inne zadania
    JARO-R
    Level 11  
    W tym roku dla Elektromechanika 724[05] /zawodówka/, na praktyku było:

1. Wymiana szczotek, łożysk i wirnika w silniku ~1-fazowym szeregowym + pomiar izolacji wirnika/stojana + odpowiednie (szeregowe) połączenie + podłączenie do ~230V przewodem z wtyczką; uruchomienie

2. Skonfigurowanie (bodajże do układu gwiazdy) i podłączenie silnika ~3-fazowego przez układ sterująco-kontrolno-zabezpieczający; uruchomienie