logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW 318 1989: Czy diody Oil Service powinny gasnąć po odpaleniu?

davciu 31 Sie 2004 13:22 4482 5
REKLAMA
  • #1 824519
    davciu
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Kupiłem BMW 318 z 1989r. Świeciły się kontrolki od Inspekcji i był podświetlany napis Oil Service. Za pomocą opisu zamieszczonego na necie próbowałem skasować wskazania. O ile diody i podświetlanie Inspekscji zgasły, to po przekręceniu kluczyka świecą diody od Oil Service. Po odpaleniu wozu diody te gasną! Czy tak ma być i czy to jest ok? Pytam ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z marką BMW!
  • REKLAMA
  • #2 833525
    gracus7
    Poziom 26  
    Ocena: 200
    oczywiście jest wszystko OK z czasem te diody po jednej będą gasnąć i zapalą się dwie ostatnie a wtedy kolejna wymiana oleju i ponowne kasowanie kontrolek
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 839471
    coolombo
    Poziom 29  
    Ocena: 59
    Czy może ktoś wie na jakiej zasadzie działa ta cała inspekcja???
    Posiadam BMW E28 i kontrolki od inspekcji nigdy się nie świeciły(poprzedni właściciel coś zakombinował) ostatnio przy wymianie akumulatora zaczęły śię śiecic 3 zielone diody od inspekcji al po czasie zgasły. Czy siedzi tam jakiś pseudokomputer :)

pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 852323
    ::NokermaN::
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    sprawdź akumulatorki na płytce z tyłu zegarów
  • REKLAMA
  • #5 852906
    piraniamax
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    diody pokazują ile zostało do przeglądu (wymiany oleju), oil service to wymiana oleju, inspekcja zapala się chyba przed oil service., generalnie chodzi o wymiane okresową , świece filtr olej :)
  • #6 852911
    piraniamax
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    apropo wydaje mi się że nie są one powiązane z żadnym komputerem lub sterownikiem, chodzi mi o starsze typy.
REKLAMA