logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Timeline 3820TG vs Asus UL80VT – który laptop 13-14 lepszy do gier i studiów?

Maddi91 26 Cze 2010 15:45 2426 3
REKLAMA
  • #1 8234042
    Maddi91
    Poziom 10  
    Witam, chce kupic laptopa , ale ciezko mi samemu podjac decyzje. Laptop ma sluzyc do gier ( nie tych najbardziej wymagajacych , bo w gry bede gral raczej sporadycznie, ale do takich jak powiedzmy gta4 moze, no i napewno stary dobry cs 1,6) oraz do pracy bo wybiore sie z nim na studia, ma byc uniwersalny przede wszystkim. Zalezy mi rowniez na dlugim okresie pracy na samej baterii i na stosunkowo nie duzej matrycy 13-15 cali, a najlepiej 14 ;] no i oczywiscie na jak najmniejszej awaryjnosci ;d

Jak narazie mam 2 typy:

http://primakomp.pl/p/79/1414/asus_ul80vt-wx0..._baterii!-notebooki-notebooki_i_netbooki.html

http://primakomp.pl/p/79/5430/acer_timeline_3...ap%C4%99d-notebooki-notebooki_i_netbooki.html

Co radzicie? Z tego co slyszalem to ten acer lepszy jest do gier, ale czy ten asus mi do nich nie wystarczy? Nie wymagam tego zeby odpalal najbardziej wymagajace gry , jak napisalem wyzej bede gral sporadycznie. No i matryca 13 cali , asus ma jednak 14 co mi bardziej odpowiada no a najbardziej przemawia za mna marka asusa ktora jest raczej lepsza od acera (rzadziej sie ponoc psuje). Mimo to nie wiem, bo opinie sa podzielone, co wy sadzicie?

Jesli chodzi o cene to nie ma ona znaczenia, czy 2,800 czy 2900 chcialbym sie ogolnie zmiescic w okolicach miej wiecej 3000 wiec zarowno jeden jak i drugi spelnia te kryterium.
  • REKLAMA
  • #2 8238013
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8238071
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1839
    Maddi91 napisał:
    Witam, chce kupic laptopa , ale ciezko mi samemu podjac decyzje. Laptop ma sluzyc do gier ( nie tych najbardziej wymagajacych , bo w gry bede gral raczej sporadycznie, ale do takich jak powiedzmy gta4 moze, no i napewno stary dobry cs 1,6) oraz do pracy bo wybiore sie z nim na studia, ma byc uniwersalny przede wszystkim. Zalezy mi rowniez na dlugim okresie pracy na samej baterii i na stosunkowo nie duzej matrycy 13-15 cali, a najlepiej 14 ;] no i oczywiscie na jak najmniejszej awaryjnosci .

Żaden z nich. Albo gry albo praca i nauka.
    Do pracy Dell Latitude D620 lub XT - oba niezawodne i poręczne .
    Do gier stacjonarny.
    Moja opinia poparta naprawą i serwisowaniem Asusa oraz Acera - mniej jest problemów z Acerem niż z Asusami. Asus to przereklamowane świecidełko, które jedzie na dobrej marce uzyskanej z produkcji rewelacyjnych płyt głównych do PC-ów. Lecz jak dla mnie to obaj producenci produkują raczej średnio-przeciętne notebooki. Zwróć uwagę na produkty Della oparte na procesorach Intela - AMD to producent "grzejników" a nie procesorów.
  • #4 8241143
    jurasz
    Poziom 14  
    Według serwisanta w USA SquareTrade najmniej awaryjne to Asus i Toshiba,kup z długą gwarancją,za 3000zł dostaniesz z normalną kartą graficzną.
REKLAMA