logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 - brak dźwięku. Co to za sprzęt (zaznaczony)?

vahaala 30 Cze 2010 11:14 1745 5
REKLAMA
  • #1 8246570
    vahaala
    Poziom 2  
    Od razu na wstępie chciałbym się przyznać, że w moim poprzednim temacie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1706083.html#8245557 trochę za bardzo mnie poniosło, za co przepraszam.
    Ale problem dalej występuje, chociaż usługi Windows Audio i Windows End
    Point Audio Builder (będę używał angielskich nazw, są łatwiejsze) są uruchomione. Teraz po prostu nie ma dźwięku, chociaż urządzenia audio są poprawnie podłączone i system je wykrywa. Przy próbie przetestowania głośników po wejściu w ich właściwości pojawia się taki błąd:
    Windows 7 - brak dźwięku. Co to za sprzęt (zaznaczony)? .
    DxDiag również sypie błędami:
    Jeżeli będzie to potrzebne, mogę zamieścić screena z listą wszystkich usług i ich statusem. Po raz kolejny proszę Was o pomoc, i mam nadzieję ją uzyskać chociaż częściowo, tak jak w poprzednim temacie.
    @down Racja, o wszystkim pamiętałem tylko nie o tym najważniejszym :D Oto i screen z menedżera urządzeń. BTW Czy ktoś wie co to za sprzęt zaznacony w kółku? Bo ciągle mi się pojawia, pod różnymi zmiennymi nazwami. Np usunę go teraz, pojawi się po resecie pod inną nazwą. Oto i screen z menedżera:Windows 7 - brak dźwięku. Co to za sprzęt (zaznaczony)?
    @edit2
    Wygląda mi to na problem gdzieś w Windzie albo BIOS-ie. Po podłączeniu głośników dalej dźwięku brak, po podłączeniu głośników/słuchawek do zintegrowanej karty dźwiękowej (uprzedzając pytanie:tak, jest włączona w BIOS-ie, sterowniki zainstalowane) również.
  • REKLAMA
  • #2 8246704
    hojlo1
    Poziom 35  
    Ocena: 181
    Co to za tajny sprzęt masz, który opisujesz?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 8247199
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1576
    W tym wątku nie wspomniałeś o zabawie z usługami i o błędzie z brakiem dostępu do serwera RPC.
    Ponownie: Odnajdź usługę związaną z zasilaniem i zobacz czy też nie wyłączyłeś (w wersji eng. W7 -> 'Power').
    Daj znać, w razie czego spis usług.
  • REKLAMA
  • #4 8247239
    vahaala
    Poziom 2  
    @U.P.
    Nie wspomniałem, bo po włączeniu usługi "Power" tak jak mówiłeś błąd już się nie pojawia - te usługi z którymi miałem problem działają. Tylko szkoda, że dalej nie ma dźwięku. Spis usług:(screeny troszkę "ucięte", aby było na nich tylko to co chyba najważniejsze)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 8247776
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1576
    Spróbuj odpalić 'Harmonogram klas multimediów' (mimo że jest 'Automatyczny') i test.
    Powyłączałeś trochę tego :wink:
    Na czas problemów chociaż włącz 'Dziennik zdarzeń systemu Windows', 'Usługa raportowania błędów systemu Windows' ew. 'Dzienniki wydajności i alerty' i po tym można testować i zaglądać do dziennika.
  • #6 8248934
    vahaala
    Poziom 2  
    Dobra problem rozwiązany. Tak czy siak musiałem zrobić format dysku C:/, a dźwięk tylko na tym skorzystał - po zainstalowaniu sterów wszystko śmiga. Niemniej dziękuję wszystkim tym którzy pomogli i chcieli pomóc. Temat do zamknięcia/usunięcia.
REKLAMA