Od razu na wstępie chciałbym się przyznać, że w moim poprzednim temacie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1706083.html#8245557 trochę za bardzo mnie poniosło, za co przepraszam.
Ale problem dalej występuje, chociaż usługi Windows Audio i Windows End
Point Audio Builder (będę używał angielskich nazw, są łatwiejsze) są uruchomione. Teraz po prostu nie ma dźwięku, chociaż urządzenia audio są poprawnie podłączone i system je wykrywa. Przy próbie przetestowania głośników po wejściu w ich właściwości pojawia się taki błąd:
.
DxDiag również sypie błędami:
Jeżeli będzie to potrzebne, mogę zamieścić screena z listą wszystkich usług i ich statusem. Po raz kolejny proszę Was o pomoc, i mam nadzieję ją uzyskać chociaż częściowo, tak jak w poprzednim temacie.
@down Racja, o wszystkim pamiętałem tylko nie o tym najważniejszym
Oto i screen z menedżera urządzeń. BTW Czy ktoś wie co to za sprzęt zaznacony w kółku? Bo ciągle mi się pojawia, pod różnymi zmiennymi nazwami. Np usunę go teraz, pojawi się po resecie pod inną nazwą. Oto i screen z menedżera:
@edit2
Wygląda mi to na problem gdzieś w Windzie albo BIOS-ie. Po podłączeniu głośników dalej dźwięku brak, po podłączeniu głośników/słuchawek do zintegrowanej karty dźwiękowej (uprzedzając pytanie:tak, jest włączona w BIOS-ie, sterowniki zainstalowane) również.
Ale problem dalej występuje, chociaż usługi Windows Audio i Windows End
Point Audio Builder (będę używał angielskich nazw, są łatwiejsze) są uruchomione. Teraz po prostu nie ma dźwięku, chociaż urządzenia audio są poprawnie podłączone i system je wykrywa. Przy próbie przetestowania głośników po wejściu w ich właściwości pojawia się taki błąd:
.
DxDiag również sypie błędami:
Jeżeli będzie to potrzebne, mogę zamieścić screena z listą wszystkich usług i ich statusem. Po raz kolejny proszę Was o pomoc, i mam nadzieję ją uzyskać chociaż częściowo, tak jak w poprzednim temacie.
@down Racja, o wszystkim pamiętałem tylko nie o tym najważniejszym
@edit2
Wygląda mi to na problem gdzieś w Windzie albo BIOS-ie. Po podłączeniu głośników dalej dźwięku brak, po podłączeniu głośników/słuchawek do zintegrowanej karty dźwiękowej (uprzedzając pytanie:tak, jest włączona w BIOS-ie, sterowniki zainstalowane) również.