logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki monitor z tunerem tv (DVB-T) działa samodzielnie?

PiotrekxD 02 Lip 2010 17:29 8837 7
REKLAMA
  • #1 8254836
    PiotrekxD
    Poziom 10  
    Witam,

Jaki monitor z tunerem tv (DVB-T) działa samodzielnie, chodzi o to czy chodzi sam jako telewizor bez komputera, czy musi być podłączony do komputera?

Mam na oku:
    SAMSUNG P2370HD
    LG M237WDP-PC
    LG M237WDP-PZ

PS. Mam małe pytanko czym się różni, LG M237WDP-PC od M237WDP-PZ ?
  • REKLAMA
  • #2 8254870
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2633
    W monitorze z zintegrowanym tunerem telewizyjny, TV działa bez komputera.

Monitory LG z tunerem: Link

Osobiście wolałbym monitor firmy Samsung. Uważam że jest lepszej jakości i lepiej wygląda (dotyczy modeli Txxx HD). Link
    przykładowy model serii Txxx HD
  • REKLAMA
  • #3 8279042
    PiotrekxD
    Poziom 10  
    Dobra mam jeszcze jedno pytanie, nie chce zaśmiecać i zakładać nowego tematu, więc piszę tu.

Jak ustawić w tv M237WDP-PZ, żeby skanował pasmo radiowie, mam antene DVB-T, ona łapie i Analog i DVB-T. Ale nie znajduje wgl. radia. Co jest?

A radio analogowe jest wszędzie.
  • REKLAMA
  • #4 8352779
    kiler86
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam,
    a ja mam takie pytanie, jaka jest różnica pomiędzy M237WDP-PZ a M237WDP-PC ?
  • #5 8353016
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2633
    Niewiele danych można znaleźć. Ale większość podaje, że M237WDP-PC ma ponad dwukrotnie większy kontrast niż M237WDP-PZ i z tego chyba wynika tez jego wyższa cena.
  • REKLAMA
  • #6 8354038
    kiler86
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    No i chyba panelem tylnym się różnią. Czy w jednym modelu montują dwa różne panele? Przynajmniej tak wynika z aukcji na allegro, czy to tylko niewiedza sprzedających?
  • #7 8377048
    Kris74
    Poziom 11  
    kiler86 napisał:
    Witam,

Ten sam dylemat miałem z modelem M197WDP.
    Zapytałem meilowo w LG i dostałem odp.:Informujemy, że urządzenia PC oraz PZ niczym się nie różnią, jest to jedynie oznakowanie serii.

Też się zastanawiam nad kupnem modelu M197WDP.
    Czy ktoś wie jakiej jakości jest obraz telewizyjny?

Pozdrawiam
  • #8 8937855
    among
    Poziom 31  
    Ocena: 99
    Kris74 napisał:
    kiler86 napisał:
    Witam,

Ten sam dylemat miałem z modelem M197WDP.
    Zapytałem meilowo w LG i dostałem odp.:Informujemy, że urządzenia PC oraz PZ niczym się nie różnią, jest to jedynie oznakowanie serii.

Też się zastanawiam nad kupnem modelu M197WDP.
    Czy ktoś wie jakiej jakości jest obraz telewizyjny?

Pozdrawiam

Różnica pomiędzy modelem PC a PZ jest taka, że w modelu PC masz jedno wejście HDMI, a w PZ są dwa. Kontrast jest identyczny gdyż miałem okazję korzystać z obu modeli. Jakość telewizji jest tragiczna (mam podpięty pod model M237WDP-PC dekoder TNK). Kanały, które są nadawane w standardzie 16:9 są w miarę dobrej jakość, ale już przy 4:3 tragedia !!!

Jaki monitor z tunerem tv (DVB-T) działa samodzielnie?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat monitorów z wbudowanym tunerem DVB-T, które mogą działać samodzielnie jako telewizory. Użytkownicy wskazali, że modele LG M237WDP-PC i M237WDP-PZ różnią się głównie kontrastem oraz liczbą wejść HDMI, przy czym M237WDP-PC ma jedno, a M237WDP-PZ dwa. Jakość obrazu telewizyjnego w obu modelach była krytykowana, zwłaszcza w przypadku sygnału 4:3. Użytkownicy podzielili się również doświadczeniami związanymi z ustawieniami tunera oraz jakością odbioru radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA