logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alcatel BE4 - jak zwiększyć głośność w słuchawce podczas rozmowy?

trium 23 Sty 2003 14:21 2425 7
REKLAMA
  • #1 87328
    trium
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    problem polega na cichym głosie w słuchawce telefonu, dzwoni głośnie i nie ma problemu ale czy jest możliwość zwiększenia siły głosu podczas rozmowy naprawdę trzeba się wsłuchiwać. Na klawiaturze yojem głoś zwiększony na maxa.

jak można to poprawić
  • REKLAMA
  • #2 87363
    Diodak.fm
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Alcatele 302 z reguly sa bardzo ciche, ale w Twoim przypadku moze glosniczek uszkodzony i zblokowana membrana, czy slyszany dzwiek jest czysty i nie trzeszczy. Moga byc jeszcze pozatykane otwory obudowy lub zabrudzone od wewnatrz...
  • REKLAMA
  • #3 87388
    trium
    Poziom 15  
    W pierwszej chwili tak samo myślałem - słychać takie delikatne trzeszczenie ale w trakcie przełączenia na głośnomówiący dzwięk jest czysty i powiedziałbym że głośnowówiący to jest ten normalny (bez jakichkolwiek zniekształceń) do rozmowy , tak jak wspomniałem sygnał dzwonka bez trzasków i głośny, czytałem w postach na tym forum że inni mieli problemy ze słyszalnością dzwonka a nie rozmowy i dlatego zasegurowałem sie tym iż może jest jakiś program serwisowy do ustawień czułości itp
  • REKLAMA
  • #4 87457
    tomaszwl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    Co do tego glosnomowiacego, to powiem tak: jak dasz na maxa, to powinno byc naprawde glosno (zbyt glosno), a jesli jest tylko w sam raz, to znaczy ze glosniczek siadl. Przerabialem taki przypadek kilka razy i zawsze byl to glosniczek. Najlepiej dorwij jakiegos innego 30x i przeloz na chwile, bedziesz mial 100% pewnosci.
    Pozdro,
    Tomasz WL
  • #5 87466
    pepe
    Poziom 23  
    Ocena: 50
    sprawdz czy nie "przykleiły" się do membramy małe opiłki metalowe - bardzo częsta przyczyna
  • #6 87840
    tomaszwl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    Z tymi opilkami to swieta racja. Juz nieraz i niedwa "naprawialem" glosniczki w ten sposob, efekty sa czasami zdumiewajace. Czasami jak zagladam do fona, to sie lapie za glowe gdzie ci ludzie je trzymaja (w wiadrze z opilkami?).
    Pozdro,
    Tomasz WL
  • #7 87864
    trium
    Poziom 15  
    jestem ciekaw zaraz sprawdzę
  • REKLAMA
  • #8 88056
    trium
    Poziom 15  
    mieliście 100% rację - wyglądało to tak jakby ktoś wsypał tam opiłki metalu, teraz hula aż miło

dzięki wszystkim

Podsumowanie tematu

✨ Problem z cichym dźwiękiem podczas rozmowy w słuchawce telefonu Alcatel BE4 (Alcatel 302) może wynikać z uszkodzonego głośniczka lub zablokowanej membrany. Pomimo głośnego i czystego dzwonka, dźwięk rozmowy jest słaby i wymaga wsłuchiwania się. Zaleca się sprawdzenie, czy nie ma zabrudzeń lub zatkanych otworów obudowy oraz obecności metalowych opiłków przyklejonych do membrany głośniczka, co jest częstą przyczyną problemu. Wymiana głośniczka na inny model z serii 30x pozwala potwierdzić uszkodzenie. Po usunięciu opiłków metalowych dźwięk w słuchawce znacząco się poprawia i staje się wyraźny oraz głośny.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA