logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sklepy i marki oferujące płyn do wytwornicy dymu – gdzie kupić sprawdzony produkt?

spinacz 01 Wrz 2004 20:21 11894 21
  • #1 827271
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2659
    Witam.
    Mam zamiar zrobic dymiarke ale nie wiem gdzie moge kupic płyn do niej.
    Prosze o pomoc.
    Pozdro
  • #2 827294
    amino
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Najlepiej w sklepie zajmujacym się sprzedażą sprzętu dyskotekowego. Co do budowy samemu dymiarki to uważam, że nie ma sensu. Nowa dymiarka kosztuje 149zł.
  • #3 827794
    Misiak =)
    Poziom 12  
    przepraszam, a gdzie mozna taka dostac?! Najtansza jaka widzialem to 400zl.
  • #4 828173
    djmati1
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Misiak =) napisał:
    przepraszam, a gdzie mozna taka dostac?! Najtansza jaka widzialem to 400zl.

stary allegro i jeszcze raz allegro kupisz tanio i dobrze - nie zebym był jakimś pracownikiem tego serwisu ale jestem klientem i jeszcze sie nie zawiodłem
    pozdrowionka
  • #5 828905
    djspin
    Poziom 12  
    Djmati : .. Świeta racja :) .. a koszt plynu do " dymiarki " okolo 45 zl z 5 L
    tylko podejrzewam ze taka ilosc to ci na "lata" experymetoow starczy :]
  • #6 828909
    Wojas
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Dymiarkę kupisz za 149zł firmy Eurolite, jest to miniaturka ale nieźle daje czadu, sam takiej używam ;P
  • #7 828910
    Ciaptak
    Poziom 14  
    ja za 45 kupilem lognlife i jest super plynik
    polecam
    a najtanszy byl chyba za 30
  • #8 830808
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2659
    Dzięki wszystkim za rady.
    Chyba faktycznie nie będe robił dymiarki tylko ją kupie.
    pozdro
  • #9 831337
    Misiak =)
    Poziom 12  
    pamietaj tylko ze nie robiac nic nie rozwijasz sie :P
  • #10 839356
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 839604
    elektrofil
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    z tym koncentratem to troche nie tak!!! koncentratu używa sie w wytwornicach baniek. płyn do dymiarki to w większosci płynna parafina. reszta to tajemnica, ostrzegam przed płynem o niebieskim kolorze!!! niszczy i zatyka piece. wiem bo serwisuje takie i inne dyskotekowe cuda.
  • #12 840978
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 841727
    amino
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Poszukajcie w necie na temat składu płynu. Dodam tylko, że jest to m.in. parafina płynna, gliceryna, niekiedy glkikol propanowy i jeszcze trochę syfu... :)
  • #14 842118
    elektrofil
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    Qrde jak nie tak jak tak :) pracowałem kiedys w firmie ( nie podam nazwy ale zaczynała się na A. i była z oswiecimia :P) i mielismy koncentraty do maszyn dymnych (np. Dymex jest robiony z koncentratu od 50 - 70ml koncentrat a reszta woda destylowana ale sklad koncentratu jest tajmnica i to dosc wielka:( ) co do koncetraty do piany czy baniek to się zgodze :)[/quote]

Nie chcę Cię obrazić ale płyn z Oświęcimia zapewnia mi prace!!! wytwornice dymu po stosowaniu tego wynalazku nadają sie tylko do wymiany całego pieca. wewnątrz pieca jest kamień kotłowy i blizej nieokreślony lepki nagar!!! kilku piecom zrobiłem sekcje, naprawiam ok. 3 do 6-ciu wytwornic dziennie. nie polecam niebieskiego płynu.
  • #15 842653
    Ciaptak
    Poziom 14  
    a u mnie long life niebeiski i smiga superowo.

zadymia pieknie i pieknie sie utrzymuje, tak ze w tym niebieskim plynem to hcyba zalezy jai ty masz
  • #16 3009443
    dzikiwaz
    Poziom 2  
    chciałem się zapytać czy można używać czegoś innego zamiast profwesionalnego płynu do wytwornic dymu ... :D czy można użyć zwykłej wody destyloweanej ? wiem ze efekt nie bedzie taki sam ale chodzi mi o to czy nwoda destylowana nie uszkodzi dymiarki ? prosze o pilna odpowiedź z góry dzx
    pozdr daro
  • #17 3010071
    pdmk
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    dzikiwaz napisał:
    chciałem się zapytać czy można używać czegoś innego zamiast profwesionalnego płynu do wytwornic dymu ... :D czy można użyć zwykłej wody destyloweanej ? wiem ze efekt nie bedzie taki sam ale chodzi mi o to czy nwoda destylowana nie uszkodzi dymiarki ? prosze o pilna odpowiedź z góry dzx
    pozdr daro

Jak chcesz to zrobic aby sama woda destylowana wytworzyla dym?

Co do drugiej czesci pytania - woda destylowana dymiarki nie uszkodzi.

PS. Poczytaj, POSZUKAJ!!... a potem pytaj.
    Powodzenia.
  • #18 3010166
    robball
    Poziom 21  
    Ocena: 33
    Fajna mgła się robi z koncentratu do chłodnic samochodowych - przećwiczone na kuchence elektrycznej, ale zostaje osad, a sam koncentrat zbyt tani też chyba nie jest. I nie wiem jak to na zdrowie wpływa.
  • #19 3010256
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #20 3010684
    wersay
    Poziom 2  
    Hurtownia
    Czak Music
    Ul. Wiślna 11/3
    Tarnobrzeg
    www.czakmusic.pl
  • #21 3012826
    Dawid_s
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Urzywalsiśmy duzych dymiarek które zuzywaja koło 250 ml na minute to przeciez po takich kosztach płynu to byśmy zbankrutowlia. ale jest sposób kupujemy płyn z a 50 zł i go rozcieńczamy prawie róznicy nie ma, nie podam proporcji bo takowych nie ma dolewamy wody. Powiem wam że raz robiłem z gościem impreze była jego dymiarka zabrakło płynu to wlał do dymiary sprite i tez pociagło
  • #22 3013128
    pdmk
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Dawid_s napisał:
    Powiem wam że raz robiłem z gościem impreze była jego dymiarka zabrakło płynu to wlał do dymiary sprite i tez pociagło

"to nieprawda, ze busz (bush) nie lubi hoop coli"... a dymiarka lubi?

Btw, Dawid_s: jestes pewien, ze piszesz po polsku?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat zakupu i stosowania płynu do wytwornic dymu oraz samego sprzętu. Zaleca się zakup gotowej dymiarki, np. miniaturki firmy Eurolite w cenie około 149 zł, zamiast samodzielnej budowy. Płyn do dymiarki można kupić w sklepach z sprzętem dyskotekowym lub na Allegro, gdzie ceny są konkurencyjne. Popularne są płyny marki Longlife, dostępne w cenie około 30-45 zł za litr, które dobrze działają i nie powodują uszkodzeń urządzeń. Płyn do dymiarki składa się głównie z płynnej parafiny, gliceryny, czasem glikolu propanowego oraz innych składników, jednak dokładny skład jest tajemnicą producentów. Używanie niektórych niebieskich płynów może prowadzić do powstawania nagaru i uszkodzeń pieców wytwornic, co potwierdzają doświadczenia serwisantów. Koncentraty do maszyn dymnych (np. Dymex) stosuje się w niewielkich ilościach (50-70 ml) rozcieńczonych wodą destylowaną. Woda destylowana sama w sobie nie uszkadza dymiarki, ale nie wytwarza dymu. Nie zaleca się stosowania płynów do chłodnic samochodowych ze względu na ich skład i potencjalną szkodliwość. Warto rozcieńczać płyn wodą, co pozwala na oszczędności bez znacznej utraty efektu. Hurtownie specjalistyczne, takie jak Czak Music, oferują płyny do wytwornic dymu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA