logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-L25 - odtwarzanie kaset SP i LP, brak obrazu i przyspieszony dźwięk

ttc0 04 Wrz 2004 19:34 1404 5
REKLAMA
  • #1 832932
    ttc0
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam. Mam taki oto problem. Po włożeniu kasety nagranej w SP obraz i dźwięk odtważany jest normalnie ale na wyświetlaczu pojawia sie LP. Po włożeniu kasety nagranej w LP brak jest obrazu, a dźwięk jest przyśpieszony tak jakby były za szybkie obroty. Nie mam pojęcia jaka może być przyczyna. Za pomoc z góry wielkie dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 834349
    dzez
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Wygląda to na przywieszony procek spróbuj znaleźć bacup od zegara i na wyłączonym sprzęcie zewrzyj go na parę sekund może pomóc choć nie gwarantuję. Wiem ze czasem przy absurdalnym zachowaniu sprzętu taki zabieg pomaga
  • REKLAMA
  • #3 834466
    remot
    Poziom 33  
    Ocena: 219
    Hmm - może być mocno zużyta głowica CTL - sprzęt jary - ale mocno wiekowy już - co do procka - to się nie spotkałem z tego typu " zawieszeniem "
  • REKLAMA
  • #4 834469
    ttc0
    Poziom 11  
    Taki sprzęt naprawiam pierwszy raz i nie bardzo wiem jak to zrobić. Może coś dokładniej. Ten sprzęt był w totalnym nieładzie i jak na razie uruchomiłem tylko mechanikę a reszta tak jak opisałem. Myślę, że to nie koniec nispodzianek ale po woli z pomocą ludzi z forum może dam rzdę.
  • REKLAMA
  • #5 834619
    Giciomen
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Witam:) na 99% masz uszkodzony układ sycon/serwo :( ,sprawdz jeszcze czy robi normalna stop-klatke pozdrawiam :?
  • #6 834630
    ttc0
    Poziom 11  
    Przy taśmie nagranej w SP jest stop-klatka, a przy LP brak. Nie wiem czy to ma znaczenie ale w tym sprzęcie jest głowica z oznaczeniem NV-L15. Wydaje mi się, że NV-L15 miał dwie głowice.
REKLAMA