logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fleshe z językiem polskim do Panasonic GD35 - gdzie znaleźć?

Left 06 Wrz 2004 12:53 924 6
REKLAMA
  • #1 835941
    Left
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Witam..
    Czy ma ktoś fleshe z polakiem do tego modelu?
    Nie mam doświadczenia z Panasonikami ( szczególnie z tym ) i prosiłbym o pomoc.
    Dzięki z góry
  • REKLAMA
  • #2 836002
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    tu masz WinMoDo z flashem i jezykiem do gd35 (lpd35740.rel) : http://www.unlockeasy.net/Panasonic/Software/winmodoplus29.zip

Flasha GD35 u i jezyk GD35 lpd35740 znajdziesz tez tu: http://www.polphone.com > Download > Panasonic >Flashe

Osobiscie nie bawie sie z wgrywaniem czegokolwiek do niego, mialem juz tak z jezykiem, cos poszlo nie tak i zabawa gwarantowana :) Dobrze ze bateria byla naladowana na full i nie odlaczylem jej po pierwszym nieudanym wgraniu... Tak sam z siebie nie odlaczylem :) - dopiero pozniej dowiedzialem sie zeby tego nie robic, czyli NIE ODLACZAC BATERII!!! bo wtedy amen... Trzeba wtedy robic do upadlego (nie odlaczajac baterii) gdy cos pojdzie nie tak...
  • REKLAMA
  • #3 836089
    Left
    Poziom 18  
    Dzięki Paweł.. Zaraz biorę się za fleshowanie..
    Przez chwilą zabiłem też Alcatyela 311 Hainrichem.
    Sprawa z moim doświadczeniem z Alcatelami wygląda podobnie jak z Pan'em.. :(
    Wgreywam Backup Teh-a i nie wstaje dalej

Send boot ... OK
    Flash ID: 0195 - 2MB AMD
    Phone Typ: BF3 - OT311
    -----------------------------------------
    Operator: ERA-PL
    Latin Lang Pack: 0E - GER POL FRE
    -----------------------------------------

FW wwersion 102
    FW Subver KJ143110
    Com Refer BF31W-1JERPL

Niby Hainrich robi automatycznie backupy ale oprócz teha nic nie znalazłem ( albo nie umiem szukać ).
    Pomożecie?

Fon komunikuje się z kompem za każdym razem.
  • REKLAMA
  • #4 836195
    pawel
    Spec od GSM
    jesli nie zrobiles Read eeprom bedzie niewesolo...
  • #5 836261
    Left
    Poziom 18  
    Oczywiście, że robiłem...
    Backup eepromu mam.
    Co dalej?
  • REKLAMA
  • #6 836719
    pawel
    Spec od GSM
    eeprom robiles, to dobrze... A kopie full flasha? Jesli zrobiles to wgraj full'a (jesli nie to sprobuj wgrac naprawczego flasha: http://www.henrichsgu.sk/FlashBF/311_v102_KJ143110_repair.zip ), potem wgraj eeprom (Write eeprom) lub teh-zone...

Jesli nadal trup to "pobaw" sie Reviver'em (Connect, Revive): http://www.unlockeasy.net/Alcatel/Software/BF3Reviver105.zip - moze po nim wstanie (jesli by ozyl moze byc bez jezyka PL, w razie czego gdzies mialem z tej wersji, poszukam)
  • #7 844663
    Left
    Poziom 18  
    Witam.. Kolejny raz dzięki za radę Paweł :)
    Sprawa jest taka, że kiedy próbuję wgrać naprawczego, erase staje w losowych momentach... na pewno nie dochodzi do końca..
    Próbowałem na różnych programach...
    ..Aha.. W każdym programie elegancko fon się łączy.
    Nie podrzuciłbyś fulla albo jakiś namiar na niego?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania oprogramowania (flasha) z polskim językiem dla telefonu Panasonic GD35. Udostępniono linki do narzędzia WinMoDo oraz pliku flasha i języka (lpd35740.rel) dostępnych na stronach unlockeasy.net i polphone.com. Ostrzeżono przed ryzykiem uszkodzenia telefonu podczas wgrywania oprogramowania, zwłaszcza koniecznością nieodłączania baterii w trakcie procesu. Wątek rozszerzył się o problemy z wgrywaniem backupu i flasha do Alcatela 311, gdzie pojawiły się trudności z erase flasha i konieczność użycia narzędzi naprawczych (repair flash, Reviver). Podkreślono znaczenie wykonania kopii EEPROM przed próbą flashowania oraz wskazano na dostępność narzędzi i plików naprawczych dla modeli Panasonic GD35 i Alcatel 311.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA