Witam. Mam problem z monitorem, a mianowicie kiedy skończyłem grę i wróciłem do pulpitu po chwili monitor zaczął wariować (zaczął się rozciągać w szerz i trochę wzwyż) do tego doszło lekkie rozmazanie na środkowej powierzchni ekranu, a boki ekranu tak jakby się ścisnęły, wyglądało to tak, że jak przesuwałem jakieś okienko byle jakiego programu ze środka w bok to okienko się "ściupiało". Po chwili zdziwienia zmieniłem rozdziałkę z 1024x768 na 800x600, poustawiałem szerokość i wysokość i wszystko gra, ale raczej wolałbym poprzednie ustawienia. Dodam jeszcze, że po zmienieniu rozdziałki z 8x6 próbowałem wrócić na poprzednią rozdziałkę i ustawić odpowiednio monitor, lecz przy ustawianiu szerokości komputer sam przestawił mi rozdziałkę na 8x6. W tym momencie skanuje komputer avastem, chociaż nie sądzę, żeby to była sprawka jakiegoś "hakjera". Zastanawiałem się nad żywotnością takiego monitora i może w tym tkwi błąd, monitor już jest nieco stary, bo ma z 5 czy 6 lat, ale nie na takich CRT-kach się latało
Btw. zauważyłem, że jak zmienię na rozdziałce 1024x768 odświeżanie z 85Hz na niższe to stopniowo ten problem zanika czyli: 75Hz(Problem nie znika, ale się pomniejsza) 72Hz(Problem znika, przynajmniej dla oka) Raczej wolałbym mieć te 85Hz, bo im niższe odświeżanie tym bardziej po gałach daje. :/ Dodam jeszcze, że jak gram w counter-strike'a to mam ustawione 101Hz i monitor nie wariuje. Dziwne? Jak dla mnie co najmniej dziwne... Macie jakieś pomysły?
Czekam na szybką i sensowną pomoc! Z góry dziękuję i pozdrawiam lozacky.
Btw. zauważyłem, że jak zmienię na rozdziałce 1024x768 odświeżanie z 85Hz na niższe to stopniowo ten problem zanika czyli: 75Hz(Problem nie znika, ale się pomniejsza) 72Hz(Problem znika, przynajmniej dla oka) Raczej wolałbym mieć te 85Hz, bo im niższe odświeżanie tym bardziej po gałach daje. :/ Dodam jeszcze, że jak gram w counter-strike'a to mam ustawione 101Hz i monitor nie wariuje. Dziwne? Jak dla mnie co najmniej dziwne... Macie jakieś pomysły?
Czekam na szybką i sensowną pomoc! Z góry dziękuję i pozdrawiam lozacky.