logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wmontować moduł BT USB do laptopa HP500 i dodać włącznik oraz diodę?

dazer91 22 Sie 2010 18:21 1074 9
REKLAMA
  • #1 8426279
    dazer91
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich. Mam pewien pomysł by dodać nowego bajeru do mojego starszego lapka. Jest to hp500 i mam zamiar kupić BT na USB i wmontować do środka. Zasilanie pobrał bym z jednego USB, chciałbym się wpiąć w niego i doprowadzić do BT. W końcowej fazie gdyby było to możliwe wmontował bym włącznik i diodę, oczywiście wszystko ładnie bym wykończył. Chciałbym się dowiedzieć od szanownych forumowiczów czy będzie to wykonalne, jeśli tak to prosiłbym o wskazówki oraz rady związane z tym moim "projektem" :)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8426990
    netark
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Oczywiście jak najbardziej. Lubię takie mody :) Wszystko będzie ładnie grało tylko musisz wiedzieć, że po tej operacji ten port pod który się pod-lutowałeś musi być zaślepiony od zewnątrz aby przez przypadek niczego tam nie włożyć. Musisz również pamiętać o zabezpieczeniu "podpinki" np.: jakimiś dobrym elastycznym klejem. Możesz też dołożyć bajer diodę która miga gdy masz włączony BT :)
  • REKLAMA
  • #3 8427068
    iron64
    Poziom 41  
    Ocena: 312
    Przy okazji staraj się nie niszczyć obudowy lapka.
  • #4 8427102
    dazer91
    Poziom 11  
    Jeszcze jedno takie małe pytanko, jaki BT najlepiej włożyć. Nie znam się zbytnio. Na allegro jest tego trochę, poza tym w różnych cenach począwszy od około 15 zł do 200 nawet więcej. Co proponujecie ?
  • REKLAMA
  • #5 8427166
    netark
    Poziom 11  
    Najmniejszy jaki się da :) Może będzie miał diodę i też możesz poprowadzić kabelki.
  • #7 8429041
    netark
    Poziom 11  
    Lepszego nie ma.
  • #8 8429340
    dazer91
    Poziom 11  
    ok dzięki Panowie. Będę czekał na przesyłkę i zaczynam update :D
  • REKLAMA
  • #9 8430360
    przemoF1
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    A co kupiłeś w tym sklepie co ci podałem?
  • #10 8442271
    dazer91
    Poziom 11  
    Nie kupiłem taki sam BT ale na allegro za mniejsze pieniądze

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik planuje zainstalować moduł Bluetooth USB w laptopie HP500, zasilając go z jednego z portów USB. Chce również dodać włącznik i diodę sygnalizacyjną. Forumowicze potwierdzają wykonalność projektu, sugerując, aby port, do którego podłączony będzie moduł, był zaślepiony, aby uniknąć przypadkowego uszkodzenia. Rekomendują wybór jak najmniejszego modułu Bluetooth, który może mieć diodę, oraz zabezpieczenie połączeń elastycznym klejem. Użytkownik pyta o najlepszy model Bluetooth, a uczestnicy dyskusji wskazują na różne opcje dostępne na rynku, w tym link do jednego z najmniejszych modeli.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA