logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć sterowniki do płyty głównej Soltek SL-65DV?

TraneOne 03 Wrz 2010 19:19 1472 6
REKLAMA
  • #1 8472395
    TraneOne
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam :)

Ostatnio w moje ręce wpadł mój pierwszy komputer sprzed 10 lat i postanowiłem go trochę odświeżyć, powymieniać parę rzeczy i wgrać system od nowa (wiem, że to jest dziadek, ale po paru zmianach jeszcze trochę posłuży). Płyta główna to tak jak w temacie Soltek SL-65DV. I jest mały problem bo nie mam płyt ze sterami do niej. Gdyby ktoś mógł mi podrzucić link bezpośrednio do ściągnięcia był bym bardzo wdzięczny. Może być na HF RS MU itp.

Z góry thx :) :D
  • REKLAMA
  • #2 8472440
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8476374
    TraneOne
    Poziom 13  
    Niestety nic tam nie mogę znaleźć.
  • REKLAMA
  • #4 8476384
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 8481985
    TraneOne
    Poziom 13  
    Nic, a nic. Chyba, że ja źle szukam....
  • REKLAMA
  • #6 8482010
    childmaker
    Poziom 35  
    Ocena: 92
    Do tej płyty potrzeba Ci: VIA 4in1 i VIA AC'97 Audio. W googlach pełno.
  • #7 8498608
    TraneOne
    Poziom 13  
    childmaker masz racje powinno to wystarczyć znalazłem jakieś info na temat sterów w instrukcji. (załączam ja w pliku)

Mam teraz takie inne pytanie.
    Jaki maksymalny procek mogę włożyć do tej płyty ? na allegro znalazłem PROCESOR INTEL PENTIUM III TUALATIN 1266 MHz. Tylko nie wiem czy tak z 500 MHz na 1266 MHz to nie jest za duży skok jak na płycie. I czy płyta nie pójdzie z dymem.
    Załączniki:
    • 65dv.pdf (324.99 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sterowników do płyty głównej Soltek SL-65DV, ponieważ nie ma oryginalnych płyt z oprogramowaniem. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdził stronę VIA Arena oraz zainstalował sterowniki VIA 4in1 i VIA AC'97 Audio, które są niezbędne do działania płyty. Użytkownik również zadał pytanie o maksymalny procesor, który można zainstalować na tej płycie, rozważając Intel Pentium III Tualatin 1266 MHz, obawiając się, że może to być zbyt duży skok w wydajności.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA