logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

zamiennik pilota do CROWN 2802VT ST-L + problem z głowicą

skywalker 05 Wrz 2010 11:40 1686 7
REKLAMA
  • #1 8477422
    skywalker
    Poziom 22  
    Ocena: 29
    Witam
    posiadam dwa piloty RC5 które obsługują 90% funkcji tego TV poza... programowaniem. Potrzebuję nr modelu pilota który umożliwi programowanie stacji. TV ze zwykłego pilota jak i klawiatury lokalnej ma jedynie menu do zmiany kolorów, barwy dźwięku oraz listę kanałów brak możliwości strojenia.
  • REKLAMA
  • #2 8477642
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2922
    COM4016
  • REKLAMA
  • #3 8482210
    skywalker
    Poziom 22  
    W lokalnym sklepie kupiłem takiego pilota:
    zamiennik pilota do CROWN 2802VT ST-L + problem z głowicą
    i niestety nie działa programowanie, chyba jestem skazany na kupno przez internet.
    ---
    A może on jest w trybie hotelowym menu zawiera jedynie opcje: sound, picture, overview, others ?
  • #4 8484095
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    skywalker napisał:
    A może on jest w trybie hotelowym

Może tak, wiesz jakie chassis? Szukaj czytaj działaj.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 8484284
    noak
    Poziom 20  
    Ocena: 87
    To jest pilot do Curtisa.Musisz w pilocie RC5 wcisnąć przycisk menu dłużej jak dwie sekundy i wyskoczy inna plansza,po naciśnięciu jeszcze raz menu pokaże Ci się plansza do programowania.
  • #6 8485749
    skywalker
    Poziom 22  
    Bardzo dziękuję, to prawda, menu trzeba trzymać dłużej aby wejść w tryb programowania :).
    Kanały zestroiłem. Niestety nie mogę zestroić 3 kanałów w pasmie UHF. Mam TVP1, TVP3, POLSAT, PULS. Brakuje mi TVP2, TV4, TVN zwyczajne nie wyszukują się. Napięcie strojenia zmienia się normalnie, wyszukiwanie zatrzymuje się na "widocznych kanałach". Czy głowica może się popsuć w taki dziwny sposób ? (niedziałające pół pasma). Głowica to EVIT 3K2-EW
  • REKLAMA
  • #7 8487135
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Poczytaj na ten temat. Jest trochę na forum.
  • #8 8487145
    skywalker
    Poziom 22  
    Widzę że skorodował kondensator w filtrze zupełnie jak w philips anubis.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zamiennika pilota do telewizora CROWN 2802VT ST-L, który umożliwi programowanie stacji. Posiada piloty RC5, które obsługują większość funkcji, ale nie pozwalają na strojenie kanałów. Po zakupie innego pilota, użytkownik napotkał problemy z programowaniem, co może być spowodowane trybem hotelowym. Ostatecznie odkrył, że przytrzymanie przycisku menu przez dłużej niż dwie sekundy umożliwia dostęp do opcji programowania. Użytkownik zestroił większość kanałów, ale ma problemy z odbiorem niektórych kanałów UHF, co sugeruje możliwą awarię głowicy EVIT 3K2-EW.
REKLAMA