logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Laser do odtwarzaczy Pioneer CDJ-100s !

madej751 06 Wrz 2010 21:14 1947 6
REKLAMA
  • #1 8483373
    madej751
    Poziom 10  
    Witam

Poszukuję lasera pod odtwarzacze Pioneer CDJ-100. Kupiłem je niedawno od kumpla (3 letnie) ale jeden zacinał się przy 2 sekundzie każdego tracku. W serwisie powiedzieli że to laser do wymiany i że bez problemu to zrobią za 400 zł ... Pfff Powiedziałem że poszukam lasera na własną rękę i najwyżej mi go tylko skalibrują. Dlatego szukam teraz dobrego lasera (może być używany ważny by był DOBRY !)

dzięki wielkie za każdą odpowiedz :)
    PS: Mój 1 post, witam :P
    PS: na allegro stoją po 145 zł ... ma ktoś tańszą propozycję ?

pozdrawiam
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 8604648
    djshary
    Poziom 2  
    jak jeszcze nie kupiłeś lasera to radziłbym ten nowy z allegro.
    145zl to nie jest duzo,a laser sam sobie wymienisz

Zdania rozpoczynamy wielką literą, a kończymy?
    Proszę to poprawić.
    Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #3 8672696
    Sydnej
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Taniej nie ma. Nie kupujcie tego badziewia z Poltronica !! Lasery od DJ BEN'a są sprawdzone, są to oryginalne lasery Pioneera. Jeżeli chciałbyś zamówić w Pioneerze uprzedzam nie sprzedają laserów lecz całe mechanizmy. Cena 550zł ! 145zł to bardzo dobra cena, a jak zagadasz dobrze to może Ci nawet wymieni i wykalibruje odtwarzacz. Pozdrawiam
  • #4 8677485
    eleczek
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Ja osobiście, nie wiem czy to się kalibruje. Miałem uszkodzoną 100s i wymieniłem cały mechanizm za 150 zł, włączyłem i działa do dziś.
    Polegało to wyłącznie na wyjęciu mechanizmu i zastąpieniu go nowy, dokręceniu śrubek.

Hula jak ta lala
  • REKLAMA
  • #5 8766965
    Sydnej
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Kolego eleczek, laser się kalibruje za pomocą oscyloskopu, płyty testowej, i przy pomocy filtra. Jeżeli nie wierzysz ściągnij sobie ogólno dostępną serwisówke i poczytaj trochę. To, że tobie działa to ok ale w znacznej części przypadków konieczne jest wy-kalibrowanie. A z tym mechanizmem za 150zł to jakaś bajka jest, skoro w Pioneerze kosztuje on ponad 550 zł.
  • REKLAMA
  • #6 9121373
    pioneer_cdj
    Poziom 10  
    nowy laser sie kalibruje ?? przecież on fabrycznie u producenta jest kalibrowany ustawiany itd wiec taka kalibracią to można sobie biedy narobic

550zł ?

dam Ci namiar na gościa tez mam lasery z mechanizmami i ja bynajmniej jak kupiłem nic nie kalibrowałem i gra bezproblemowo.
    ja do cdj 800 za laser z mechanizmem płaciłem 150zł i powtarzam że nic poza zdjęciem zworki i założeniem mechanizmu nie robiłem i gra bezproblemowo

tel. pięć jeden siedem cztery dziewięć sześć siedem jeden sześć
    albo mail: dzwiekowiec_88(małapa)o2(kropka)pl
  • #7 9124854
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Wykopaliska zamykam zalecając zapoznanie się z regulaminem forum.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje lasera do odtwarzaczy Pioneer CDJ-100, ponieważ jeden z nich zacina się przy odtwarzaniu. Serwis zaproponował wymianę lasera za 400 zł, co skłoniło go do samodzielnego poszukiwania tańszej opcji. W odpowiedziach użytkownicy sugerują zakup lasera z Allegro za 145 zł, podkreślając, że to dobra cena. Zwracają uwagę na jakość laserów od DJ BEN'a, które są oryginalne. Niektórzy użytkownicy dzielą się doświadczeniami z wymianą mechanizmów, wskazując, że kalibracja nie zawsze jest konieczna, a wymiana mechanizmu może być prostsza i tańsza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA