@MiL999
Nie wydaje mi się, aby to forum było odpowiednie do pytania o paracetamol.
Jeżeli zadałbyś takie pytanie na forum medycznym, to myślę, że szansa na podobną odpowiedź (doczytaj w książkach) byłaby całkiem spora. Żeby zrozumieć odpowiedź na pewne szczegółowe pytania techniczne, potrzebna jest pewna podstawowa wiedza "w temacie". Laikowi będzie ciężko zrozumieć odpowiedź w rodzaju:
Cytat:
Obwodowym N-końcem EGFD łączy się z niewielką, położoną brzeżnie prawoskrętną a-spiralą MBD, która otacza hydrofobowy kanał prowadzący do centrum aktywnego enzymu.
W tym przypadku od razy widać, że kod, o który było pytanie jest z zakresu "pytań studenckich". Nie ma sprawy, jeżeli ktoś ma problem ze zrozumieniem jakiegoś elementu i oczekuje wskazówek. Ale jeżeli kogoś interesuje tylko "gotowiec", to kłania się regulamin p. 16. Tutaj przecież autor pytania otrzymał użyteczne wskazówki, a nie tylko lakoniczne "odesłanie do książek", jak sugerujesz. "Gotowiec" nie jest rozwiązaniem dla kogoś, kto chce się nauczyć.
P.S. Wiem, że zdarza się, iż kryterium doboru przedmiotów w programie studiów czasem bywa bardziej dostępność wykładowców, niż przydatność tych przedmiotów absolwentowi kierunku, ale taki przypadek też trzeba umieć uzasadnić.