logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór nowej płyty głównej socket 775 do Intel Pentium D 925

Mrówka12 16 Wrz 2010 16:47 2000 2
REKLAMA
  • #1 8517376
    Mrówka12
    Poziom 10  
    Witam.

Specyfikacja:
    Procesor - Intel Pentium D 925 3.0 GHz (200 MHz x 15) [zablokowany mnożnik]
    Pł. główna - Foxconn 9457MA-8Ks2H
    RAM - 1 Gb 533 MHz Buffalo, Hynix 2 x 1 Gb 667 MHz
    K. graficzna - Asus Radeon HD4650
    Zasilacz - Amacrox Warrior 400w

Otóż na płycie jest uszkodzony kondensator. W sklepie komputerowiec stwierdził, że naprawić płytę może za 60+ zł. Ale, iż ona już długo nie pociągnie i nie wie, czy się opłaca... (Chce mnie naciągnąć na nową płytę, tani procek AMD - co dla mnie może równać się zmianie zasilacza gratis). Nie chcę tyle wydawać na tego kompa, wole w przyszłym roku kupić nowy, ale do tego czasu powinienem korzystać z tego.
    Dlatego myślę nad zakupem nowej płyty głównej.
    Proszę o pomoc jaką wybrać...

Na szybko znalazłem coś takiego, powinno pasować:
    http://www.ceneo.pl/4697774s

Proszę o podanie innych propozycji lub odpowiedź czy warto wziąć tą płytę.
    Może być z linkami (ceneo, allegro itp.)
    Za wszelkie zainteresowanie i propozycje dziękuję.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8517559
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1686
    Kondensatory są po 1 - 2 zł, znajdź kogoś kto ci za piwo polutuje, i zbieraj kasę na nowy komp za rok.
    Kondesatory na MB wymienia się całymi liniami, czyli np. jak padł jeden z sześciu o jednakowej pojemności obok siebie, należy wymienić wszystkie sześć (czy ile ich tam będzie).
  • #3 8517630
    mrsebolo
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Sugeruję dokładnie to samo co przedmówca, po prostu wymień ten kondensator - nie trzeba do tego doktoratu z NASA... Generalnie jest to bardzo prosta operacja, ale jeśli nigdy wcześniej nie lutowałeś poproś o to kogoś komu praca z lutownicą nie jest obca. Kondensator to maksymalnie wydatek 4zł, a jego wymiana trwa 5 minut.
REKLAMA