logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE K550i@W610i zawiesza się po upadku z wysokości 1,8m - co robić?

magicarter 17 Wrz 2010 22:17 4737 10
REKLAMA
  • #1 8522274
    magicarter
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam... Jestem posiadaczem SE K550i@W610i. Przedwczoraj telefon upadł mi na podłogę z łóżka piętrowego (ok. 1,8m wys). Od rana zawiesza się po włączaniu, lub uruchamia się... pochodzi godzinkę i się zawiesza... Nie wiem o co chodzi? Nie updatowałem na razie softu. Pomóżcie!!! Jestem zielony odnośnie elektroniki... więc tłumaczcie łopatologicznie.
  • REKLAMA
  • #2 8522772
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    Zacznij właśnie od updatu softu.
  • #3 8523102
    djswirek
    Poziom 21  
    Ocena: 93
    *HaKeR* napisał:
    Zacznij właśnie od updatu softu.

Taaaakkk telefon upadł i zera i jedynki w sofcie się pomieszały, musisz wgrać nowy soft albo znaleźć w programie opcje "poukładaj firmware" ;//

Teraz na poważnie, jeśli nie masz pojęcia o elektronice to zostaje Ci serwis gdyż na 99% jest to uszkodzenie mechaniczne.
  • REKLAMA
  • #4 8524523
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    djswirek, zastanów się za nim coś napiszesz... a może to zbieg okoliczności i akurat soft ponosi winę, w SE często pada.
  • #5 8524602
    djswirek
    Poziom 21  
    zastanowiłem się najpierw... bo... w takie zbiegi okoliczności to ja nie wierze.
  • REKLAMA
  • #6 8524776
    magicarter
    Poziom 10  
    A podgrzanie jakiegoś układu może coś dać??? Np procka??

Dodano po 4 [minuty]:

Ale akurat jest baaardo duże prawdopodobieństwo że soft padł, bo jest b dużo modyfikacji (elfów, pachów i pozmienianych wyglądów np odtwarzacza i innych, flash menu itp.) dzisiaj zrobie update softu... :]
  • #7 8524804
    djswirek
    Poziom 21  
    magicarter napisał:
    A podgrzanie jakiegoś układu może coś dać??? Np procka??

Dodano po 4 [minuty]:

Ale akurat jest baaardo duże prawdopodobieństwo że soft padł, bo jest b dużo modyfikacji (elfów, pachów i pozmienianych wyglądów np odtwarzacza i innych, flash menu itp.) dzisiaj zrobie update softu... :]

Zrób aż ciekaw jestem :)) , jesli HW to grzanie powinno pomóc
  • #8 8524831
    magicarter
    Poziom 10  
    Możesz przestać sie wymądrzać :!: Chyba pytam sie na tym forum bo chcę uzyskać pomoc... Chyba po to one jest...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 8524890
    djswirek
    Poziom 21  
    magicarter napisał:
    Możesz przestać sie wymądrzać :!: Chyba pytam sie na tym forum bo chcę uzyskać pomoc... Chyba po to one jest...

Przecież odpowiedziałem, przeflashuj skoro twierdzisz, że przez mody mógł w wyniku zbiegu okoliczności paść soft, a jeśli nie to grzanie powinno pomóc. Gdzie tu wymądrzanie? Ja po prostu jestem zdania, że to nie soft.
  • #10 8524951
    magicarter
    Poziom 10  
    Ok... <lol> Źle zrozumiałem.... sorka...xD A CO można wygrzać ( który element??)???

Dodano po 1 [godziny] 15 [minuty]:

Zrobiłem flasha FAREM z J-D Flasher'em. Telefon zaczął sie poprawnie włączać... (Wcześniej włączał sie raz na 20 razy-tzn. zapalał sie na biało LCD i gasł i tyle)jeszcze zostało mi zdjęcie Sim-Locka... zobaczę jak sie bedzie zachowywał z SIM...
  • #11 9051347
    jareq00
    Poziom 11  
    Witam. Mam identyczny problem. Po upadku telefon zawiesza się, pomaga tylko wyjęcie baterii. Czy udało się go rozwiązać?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem SE K550i@W610i, który zawiesza się po upadku z wysokości 1,8 m. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym aktualizacja oprogramowania, co może pomóc w przypadku uszkodzenia softu. Inni użytkownicy wskazują na możliwość uszkodzenia mechanicznego, co może wymagać wizyty w serwisie. Pojawia się również pomysł podgrzania elementów telefonu, co może pomóc w przypadku uszkodzeń sprzętowych. Po przeprowadzeniu flashowania telefonu, użytkownik zauważa poprawę w działaniu urządzenia, ale nadal ma problemy z SIM-lockiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA