logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Slican CCT 1668 - jak zablokować połączenia przychodzące na numer wewnętrzny?

pawełłek 23 Wrz 2010 19:08 1232 1
REKLAMA
  • #1 8542760
    pawełłek
    Poziom 10  
    Witam, na wstępie muszę się przyznać że cct 1668 niedawno montowałem pierwszy raz ,i zaskoczyła mnie mnogość tabel umożliwiającej konfigurację tej centralki.
    Z konfiguracją podstawowych funkcji jakoś sobie poradziłem. Zresztą dwa dni centralkę miałem w domu tak więc to było duże ułatwienie.
    Obecnie mam problem, i nie wiem jak ustawić żeby na jeden z numerów wew. nie były łączone rozmowy przychodzące (z miasta) podczas zapowiedzi słownej (kiedy można wybrać nr wew lub poczekać na zgłoszenie). Łączenie takich poł. ma się odbywać za pośrednictwem sekretarki.
  • REKLAMA
  • #2 8542998
    macmm
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    No wybrałeś sobie niezły temat na początkującego. Do tego co chcesz służą w centrali sieci. Krótki opis na str 53 instrukcji programowania, a dla ustawień na liniach miejskich na 108. Musisz tego abonenta przenieść do innej sieci np.E, tym którzy mogą do niego dodzwonić się bezpośrednio dać prawo dzwonienia do sieci E (sekretarce na pewno). Jeśli ma to działać w automacie to abonentowi temu powinieneś wpisać numer zapasowy (Abonenci/Ruch Przychodzący). Każdy kto będzie chciał się do niego dodzwonić a nie ma do tego stosownych uprawnień sieciowych zostanie wrzucony na zapasowego czyli sekretarkę.
REKLAMA