Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tester diagnostyczny Delphi DS150E / Magneti Marelli LOGIC

Kamil001 01 Oct 2010 22:30 9864 3
Texa Poland
    Kamil001
    Level 9  
    Witam :) Chciałbym zapytać czy posiada ktoś może tester diagnostyczny Delphi DS150E lub Magneti Marelli LOGIC ? Pytam ponieważ zastanawiam się nad kupnem któregoś z tych urządzeń ale niestety niewiele o nich wiem... Jeżeli to możliwe prosiłbym o ocene oraz jeżeli ktoś posiada o wypisanie elementów które mógłbym zdiagnozować tymi testerami... Z góry Dziękuje

Dodano po 4 [minuty]:

Aha i kłade nacisk na samochody ciężarowe oczywiście ;)
  • Texa Poland
    tomek6971
    Level 13  
    Dzisiaj właśnie był u mnie człowiek z serwisu texa, magneti marelli bo posiadam jeszcze magnet zakupione na licencji texy i porównywał mi z tym ich nowym "cudem LOGIC-em". Jeżeli nie chcą ci tego sprzedać za 200zł to nie warto ponieważ:
    1. Przy uszkodzonym czujniku temperatury paliwa( choć według tego serwisanta jak na zewnątrz jest 12stopni a jego magneti pokazywało 21 to wszystko ok i uszkodzony jest dopiero w chwili jak kompletnie nawali.
    2. Bardzo słaba jakość wykonania oraz nieczytelny interfejs
    3. W naczepie system Wabco jak uszkodziłem przewód połączeniowy( CAN L) to pokazało mu uszkodzenie modulatora- czujnik ciśnienia ale w tym wypadku tylko jaltest się nie pomylił.
    4. Do modeli <2002 to nie warto podchodzić bo oprogramowanie jest na nie dopiero pisane
    5.W volvie nie sprawdzi pompo wtrysków.
    6. Sam serwisant mówił nawet ,że są 15% za konkurencją więc w rzeczywistości może być dużo dalej
    7. Problemy z komunikacją skrzyni w tga oraz z komunikacją z wtryskiem
    8. Moim zdaniem bardzo kiepski odczyt parametrów
    9. Zerowa ilość informacji technicznych

Więcej o tym urządzeniu powiedzieć nie mogę bo służyło jaką urządzenie porównawcze 6 godzin, nie miałem go u siebie na próbie. A o Delphi to w ogóle. Pozdrawiam
  • Texa Poland
    kryś184
    Level 14  
    witam
    Podzielam zdanie tomek6971 magneti marelli to lipa jak nic. Jak coś padnie powarzniejszego to tłumaczy się że bład nieokreślony oczywiśćie aktuatalizacje i opragomowanie się wymienia niby gośćiu się tym tłumaczy że jest stare ale po wymianie rewalacji niema
    .Albo jakąś regulacje wykonać to też niebardzo regulacje poziomu robi to niepowiem .Ale ogólnie nie polecam pozdrowienia