logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do chipsetu i modemu dla IBM R30 (PIII) z Windows XP SP2 ENG

Mac! 03 Paź 2010 13:28 1744 5
REKLAMA
  • #1 8578465
    Mac!
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    Witam,
    postanowiłem zrobić reinstalkę systemu na moim starym laptopie. Zainstalowałem system Windows XP SP2 ENG. Ze strony lenovo Link pobrałem sterowniki Audio, graf (trident). Jednak brakowało mi sterowników do chipsetu i znalazłem na necie coś takiego Uli Integreted driver 2.20 - jednak w men. urządzeń mam 2 pytajniki:
    1- softwaremodem (on ALi Audio Accelerator WDM driver) oraz
    2- Other devices on ALi PCI to ISA bridge

nie wiem skąd mogę pobrać do tego sterowniki, na stronie lenovo nie ma :-\ pamiętam że kiedyś to instalowałem i było ok - ale nie mam tych sterowników co kiedyś
  • REKLAMA
  • #2 8578567
    petrus2600
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Jest taki programik DRIVER MAGICIAN jak nie mogłem znaleźć sterowników to go używałem zdawał egzamin.
  • REKLAMA
  • #3 8580940
    Mac!
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    używałem DriverMAX jednak nie pomógł :-\
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 8582247
    Jarmczyk
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Lenovo System Update powinien pomóc, poszukaj go na stronie Lenovo.
  • #6 8602610
    kszu
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam

Mam tego laptopa z win 2000. Ten post piszę właśnie na nim.
    Drugiego urządzenia - mostka ISA nigdy nie instalowałem. Myślę że byłby przydatny tylko w specjalnej stacji dokującej. W każdym razie wszystko normalnie działa bez niego.
    Modem trzeba zainstalować po poprawnym zainstalowaniu karty dzwiękowej. Dodaję dwa sterowniki (bo widać ? były dwie wersje sprzętowe modemu ? ) dla win 2000 - można spróbować...
    Załączniki:
    • modemibmr30.zip (1.28 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA