logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ECS K7S5A – myszka USB nie działa, kod 10 w Windows XP SP2/SP3 po formacie

Bury03 03 Paź 2010 18:17 3454 3
REKLAMA
  • #1 8579599
    Bury03
    Poziom 2  
    Cześć czytającym. Podobne problemy przewijały się tutaj już sporo razy, próbowałem swój rozwiązać na ich podstawie ale niestety nic nie pomogło a moja cierpliwość się wyczerpała...
    Mianowicie mam płytę gł. ECS K7S5A, do jednego portu usb podłączoną myszkę a do drugiego klawiaturę. kilka dni temu zrobiłem format całego dysku, zainstalowałem wind xp sp3 i po kilku godzinach mysz przestała działać. byłem w serwisie, tam okazało się że myszka działa normalnie, klawiatura chodzi bez zarzutu w obu portach usb natomiast myszka w żadnym...biosa mam ubogiego i na temat usb jest tam niewiele...próbowałem wielu rozwiązań - przeinstalowałem windowsa na sp2 bo myślałem że to może wirus, patrzyłem w biosie, patrzyłem w systemie i nic.
    gdy odinstaluje sterowniki od tego portu usb to po włączeniu kompa instalują się automatycznie ale ze względu na myszkę pojawia się komunikat "nie można uruchomić tego urządzenia. Kod 10"
    Jeśli ktoś wie jak mogę się z tym uporać to niech pisze. Z góry dzieki:)
  • REKLAMA
  • #2 8579614
    tazman17
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Może porty USB poszły?
    Mało prawdopodobne ale sprawdź podłącz coś innego i spróbuj mysz na ps2.
  • REKLAMA
  • #3 8579711
    Bury03
    Poziom 2  
    Oba porty usb działają bo podłączałem do nich klawiaturę, drukarkę, pendrive itp. Port ps2 spalił mi się z rok temu więc myszki tam nie podłącze
  • #4 8581315
    Januszf777
    Poziom 27  
    Ocena: 46
    Cześć.
    A próbowałeś jakąś inną mysz USB? Co wyświetla Ci menager urządzeń? Daj screen'y USB, urządzenia wejścia.
    Pzdr.
REKLAMA