logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uniwersum FT71500 - samoczynne przełączanie kanałów i brak reakcji na pilot

H2Q1 20 Wrz 2004 23:06 1817 11
REKLAMA
  • #1 865184
    H2Q1
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Witam i ponownie temat w/w Uniwersum.CZy normalne jest to ze po zalaczeniu go w stan pracy sam przezuca mi kanaly a potem pokazuje sie niemiecki napis po srodku ekranu,i nic z tym nie mozna zrobic.Czy to jest jakas usterka czy cos innego.Na polecenia z klawiatury i z pilota brak reakcji.ZA wszelkie podpowiedzi co z tym fantem zrobic wielkie dzieki.
    POZDRAWIAM
    @@@@@@@@@@@@@@@
    aha jeszcze jedno bardzo bym prosil o podanie jaki jest typ pilota do niego (zamiennik)ma jakies oznaczenie.Tez z gory dzieki
    używaj "zmień' <zdzich42>
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 865682
    KRZYSZTOFIX
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Najprawdopodobniej jest załączona blokada rodzicielska,a raczej na 100%,bo usuwa się ja podając sygnał z pilota RCU600 ,a ty własnie go nie posiadasz.
  • #4 865710
    WiesławL
    Poziom 23  
    Ocena: 4
    Witam
    --------------------
    Trafił do mie kiedyś z takim uszkodzeniem (sam po włączeniu przełączał kanały) - pomogło przemycie nóg procesora acetonem , a dla pewności polutowałem go ponownie.

Pozdrawiam
  • #5 866613
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Mógłbyś też napisać co to za napis, treść.
  • #6 866662
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 859
    Sprawdż czy nie jest zwarta klawiatura lub mikrostyki. Nie znam tego Uniwersum, więc pisze z praktyki i choć inny TV objawy bardzo podobne. Sprawdź przez odłączenie, pomiary omomierzem niewiele wniosły.
  • REKLAMA
  • #7 866908
    H2Q1
    Poziom 17  
    Dzieki za porady Wszystkim.Sprawdze je w realu.Co do napisu to fakt ze moglem go spisac,Zrobie to i podam co to za napis.Narazie jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam
  • #8 867542
    pliska
    Poziom 17  
    Witam cię kolego. Ten typ TV to chassis typu FT NOKIA. Należy zaprogramować choć jedną stację i będzie wszystko w porządku. Typ pilota to IR 137.
  • #9 868044
    KRZYSZTOFIX
    Poziom 17  
    Przeczytaj to co napisałem wczesniej.Ten telewizor ma uaktywnioną blokade rodzicielską i pojawia się napis KINDER SICHERUNG.Dezaktywuje się ją własnie wysyłając sygnał z pilota zaraz po włączeniu tv .Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #10 894932
    H2Q1
    Poziom 17  
    Dzieki Wszystki za rady.Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i jeszcze raz dzieki.
  • #11 1390541
    Góral X
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Mnie także dotknął powyższy problem ( po włączeniu napis "KINDERSICHERUNG IST EINGESCHALTET ") i telewizor po kilku sekundach wyłącza się. Jak to dokładnie usunąć ? - czy trzeba jakiś konkretny przycisk na pilocie nacisnąć ? i wogóle który z wyżej wymienionych pilotów kupić ? A może by tak wgranie innego bina załatwiło sprawę ( jest w bazie wsadów na elektrodzie ) !

Pytań masa, ale z góry dzięki !
  • #12 1390967
    adam12
    Poziom 26  
    Ocena: 17
    podstawa to pilot orginał lub odpowiednik reszta w menu i ok

Podsumowanie tematu

✨ Uniwersum FT71500 po włączeniu samoczynnie przełącza kanały i wyświetla niemiecki napis „KINDERSICHERUNG IST EINGESCHALTET”, co wskazuje na aktywną blokadę rodzicielską. Blokadę tę dezaktywuje się sygnałem z pilota RCU600 lub kompatybilnego, którego użytkownik często nie posiada. Problem może wynikać także z uszkodzenia procesora, które można naprawić poprzez przemycie nóżek procesora acetonem i ponowne przelutowanie. Zaleca się zaprogramowanie przynajmniej jednej stacji, co może rozwiązać problem samoczynnego przełączania kanałów. Typ pilota do tego modelu to IR 137 lub oryginał RCU600. W przypadku braku reakcji na pilota i klawiaturę warto sprawdzić zwarcia klawiatury lub mikrostyków. Alternatywnie, możliwe jest wgranie innego oprogramowania (bina) dostępnego w bazie wsadów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA