logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy sieci osiedlowe mogą wzajemnie spowalniać działanie WLAN?

mariusz_d 20 Wrz 2004 23:21 1131 5
REKLAMA
  • #1 865227
    mariusz_d
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam małe pytanie: Czy działające na jednym osiedlu sieci osiedlowe (dwie rózne firmy) mogą spowalniać swoje działanie.
    Każda z sieci ma max 100 użytkowników, jedna z sieci korzysta tylko z WiFi, druga jest mieszana WiFi + skrętka.
    Moim zdaniem, przy takiej ilości userów nie powinno być problemów.
  • REKLAMA
  • #2 865250
    pedro_pedro
    Poziom 15  
    oczywiście !!!
    U mnie też są dwie firmy jedna ma 25 użytkowników druga 4 ale nie to jest ważne .Ważne jest na jakim kanale nadają czy nie za blisko siebie i jakiego sprzętu używają.
  • REKLAMA
  • #3 865251
    pedro_pedro
    Poziom 15  
    masz kartę czy bridga??
  • REKLAMA
  • #4 865259
    mariusz_d
    Poziom 11  
    Oczywiście mogą sobie przeszkadzać?
    U mnie w domu mam AP na którym pisze Planet (muszę sprawdzić, ale to dopiero jak wrócę do domu)
    Nie jestem pewien czy będą sobie az tak bardzo przeszkadzały, ja nie zauwazam problemu ale inni userzy z którymi narzekają.
    Akurat mój sąsiad (piętro wyżej) ma sieć z tej drugiej firmy i widzę, że jego antena jest skierowana w tym samym kierunku co moja.
    Co do kanałów to mogę przepytac admina mojej sieci, może coś mi powie.

Jeżeli bridge to jest skrzynka do której z jednej strony dochodzi kabel antenowy a zdrugiej wychodzi ethernet to tak.
    Mam zwykła karte sieciową w komputerze, ethernet doskrzynki i antenę na dachu. Taka kombinacja bo zamiennie podłaczam laptopa i stacjonarny.

post scalono
    PICIA
    uzywaj zmień!!
    upomnienie
  • REKLAMA
  • #5 865280
    pedro_pedro
    Poziom 15  
    na karcie byś widział dostawców netu i kanały naktórych nadają
  • #6 865298
    mariusz_d
    Poziom 11  
    Trudno. Przepytam admina mojej sieci. Mam z nim niezłe układy to moż epowie coś konkretnego. Dzięki za pomoc.
REKLAMA