logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Mercedes Audio 5 z 1999 - komunikat WAIT po wpisaniu kodu, co robić?

MarcinBialogard 05 Paź 2010 21:14 11141 12
REKLAMA
  • #1 8587699
    MarcinBialogard
    Poziom 10  
    Panowie, od wczoraj borykam się z problemem radia w mercedesie a klasa z 99 roku.
    Odłączony był akumulator po ponownym podłączeniu radio poprosiło o kod. Kod jest 5 - cio cyfrowy i po wprowadzeniu kodu na radiu wyświetla się komunikat WAIT i nic nie można zrobić. To trwa do dzisiaj, siedziałem w aucie ok godziny i żadnej reakcji. Panowie proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Radio chyba standardowo montowane w mercu na panelu napis mercedes radio audio 5.
  • REKLAMA
  • #2 8587788
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Wprowadziłeś zły kod i radio się zablokowało. Trzeba czekać na włączonym radiu i zapłonie a powinien pozwolić wpisać kod. Czas czekania zależy od ilości błędnych prób w skrajnym przypadku jest to 24h. Nie wolno w tym czasie nic naciskać ani wyłączać. :cry:
  • REKLAMA
  • #3 8588351
    piotrf6
    Poziom 15  
    Ocena: 86
    Witam. Po pierwszym wpisaniu złego kodu, nie czeka długo.
  • REKLAMA
  • #4 8589923
    MarcinBialogard
    Poziom 10  
    Właśnie w tym sęk polega, że kod mam prawidłowy, a jak nie odpuści to co z tym radiem, da się je jakoś odblokować?
  • #5 8590679
    piotrf6
    Poziom 15  
    Ocena: 86
    Witam. Mało wiemy na ten temat, Jakie to konkretnie radio, czy już go kiedyś odkodowałeś i grało normalnie. Czy dokonałeś prawidłowej dla tego radia procedury wpisania i zatwierdzenia kodu. Czy radio prawidłowo jest podłączone w samochodzie.?
  • #6 8591015
    MarcinBialogard
    Poziom 10  
    Tak już kiedyś rozkodowywałem i było wszystko ok. To pierwszy raz zdarzył mi się taki przypadek. Jutro wyciągnę radio i zczytam z niego wszystkie symbole.
  • #7 8599070
    hollow
    Poziom 20  
    Ocena: 202
    Nie tak bardzo chodzi o symbole i numery seryjne o ile tak myślę, że raczej o model radia. Jest zapewne dużo ludzi którzy zajmują się takimi rzeczami, prawie na każdej giełdzie elektronicznej znajdziesz gościa który rozkodowuje radia i przy okazji może je naprawić.
  • #8 8625557
    MarcinBialogard
    Poziom 10  
    Więc panowie wcześniejszy kod był 13241 po jego wprowadzeniu wyskoczyło wait które nie chce zniknąć ani radio nie chce zaskoczyć. Proszę o pomoc radio to audio 5 Panasonic serial. no 65491 i jeszcze wiele innych numerków ale jak by ktoś był chętny pomóc to niech napisze do mnie wtedy podam więcej szczegółów ponieważ na forum chyba nie można. Dzięki z góry.
  • #9 8625982
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    WAIT znaczy czekaj więc poczekaj na włączonym radiu i zapłonie aż poprosi o kod.

A na odległość jak masz zły kod nikt Ci go raczej nie znajdzie.
  • #10 8626201
    MarcinBialogard
    Poziom 10  
    Czekałem ze 2 godziny i nic wciąż wait wydaje mi się że radio to już nadaje się tylko do śmieci.
  • #11 8630522
    hollow
    Poziom 20  
    Ocena: 202
    no to jak będziesz je wyrzucał to wyślij mi za pobraniem ;)
  • REKLAMA
  • #12 8681619
    basitka77
    Poziom 1  
    Witam,
    dzisiaj miałam ten sam problem ale szybko rozwiązałam :).
    Nie wiem czy u każdego to zadziała ale ja zrobiłam tak,że wpisałam kod i zatwierdziłam go przyciskiem z napisem SC,który znajdował się po prawej stronie radia.
    Życzę powodzenia :)
  • #13 8682506
    MarcinBialogard
    Poziom 10  
    Także usunąłem problem po prostu był zły kod jedna cyferka nie w tym miejscu ale serwis pomógł i to za free. Dzięki wszystkim za odpowiedzi i za sugestie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z radiem Mercedes Audio 5 z 1999 roku, które po odłączeniu akumulatora wymaga wprowadzenia kodu. Po wpisaniu prawidłowego kodu na wyświetlaczu pojawia się komunikat "WAIT", co uniemożliwia dalszą interakcję. Użytkownicy sugerują, że radio mogło się zablokować z powodu błędnych prób wpisania kodu, a czas oczekiwania na odblokowanie może wynosić do 24 godzin. Wskazówki obejmują również sprawdzenie poprawności podłączenia radia oraz procedury wpisywania kodu. Inny użytkownik podzielił się rozwiązaniem, które polegało na zatwierdzeniu kodu przyciskiem SC. Ostatecznie, problem został rozwiązany przez serwis, który pomógł w odblokowaniu radia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA