logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router z Wi-Fi N i LAN do Neostrady, obsługa 4 komputerów, zasięg do 400m, budżet 500zł

piteku 08 Paź 2010 14:04 1596 3
REKLAMA
  • #1 8596802
    piteku
    Poziom 2  
    Witam
    Podpisalem wlasnie umowe na neo10mb. Chcialbym ja rozdzielic na 4 komputery. Dwa beda w odleglosci 15m od routera, trzeci okolo 100m. To chcialbym zrobic na skretce. A czwarty laptop bedzie w budynku na przeciwko czyli max 400m (bez przeszkod jezeli chodzi o jakies drzewa itp.). Router bedzie dzialal pietro wyzej poniewaz tam mam mozliwosc zamontowania go przy oknie Po domku rowniez chcialbym miec wifi najlepiej z sysyemem N poniewaz taki lapie w tel Zastanawiam sie jaki router bedzie odpowiedni poniewaz chcialbym go w pozniejszym czasie rowniez modyfikowac jezeli chodzi o soft. Jaki sprzet bylby odpowiedni do tego czwartego komputera (AP oraz antenki). Maksymalnie moge wydac 500zl
  • REKLAMA
  • #2 8597051
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    Router z wbudowanym modemem ADSL.
    Do tego przydałaby się jakaś mocniejsza antena dookólna.
  • REKLAMA
  • #3 8614547
    orsonix
    Poziom 10  
    Jako router mogę polecić Tobie D-Link DSL-2740B, teraz już idzie go dostać za 200 złotych, a pamiętam jeszcze przeszło rok wstecz i trzeba było położyć za niego przeszło dwa razy tyle.

Router stabilny z mocnym zasięgiem, trzema antenkami z możliwością wymiany na mocniejsze... dokupujesz jakąś mocniejszą antenkę kierunkową i powinno być ok. Taka na Twoje potrzeby powinna zamknąć się 150zł.
  • #4 8630576
    mike127
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam Koledzy. Chciałbym Was prosić o opinie na temat ruterów:
    1) Pentagram Cerberus P6351 oraz
    2) Pentagram Cerberus P6331-62
    Zależy mi szczególnie na tym, aby router miały dość dobry zasięg wewnątrz budynku, był stabilny, nie zrywał połączeń i się się nie nagrzewał, ponieważ będzie pracował bez przerwy.
    A może jakaś alternatywa do max. 150 zł z przesyłką? Myślałem jeszcze o Netgear DG834G, bo do TP-Linka jakoś nie mam przekonania. Pozdrawiam
REKLAMA