logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor śnieży po awarii kablówki - co może być uszkodzone?

voltek17 12 Paź 2010 21:40 2365 7
REKLAMA
  • #1 8612651
    voltek17
    Poziom 10  
    Witam!
    Jestem nowy na forum dlatego proszę nie krzyczeć jak coś źle zrobię.
    Mam problem z odbiorem telewizji kablowej. Operator kablówki miał awarie zasilania w czasie gdy mój tv byl włączony. Po usunięciu awarii i załączeniu tv kablowej telewizor śnieży na większosci kanałów. Jedynie kilka polskich jako tako odbiera. Mam pytanie do szanownych forumowiczów czy orientuje się ktoś co padło w tv? Jestem tego pewien ponieważ zmiana kabli nic nie dała a w drugim pokoju inny tv odbiera normalnie wszyskie kanały.
    Z góry dziekuję za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 8612736
    elektryk101
    Poziom 23  
    Ocena: 15
    Zanieś TV do serwisu, niech fachowiec naprawi. W TV padła głowica(tuner).
  • REKLAMA
  • #3 8612750
    voltek17
    Poziom 10  
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. A czy orientuje się Pan jaki jest koszt takiej naprawy? Dodam że jest wielkie pudło - tv projekcyjny samsunga.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 8612771
    elektryk101
    Poziom 23  
    Ocena: 15
    voltek17 napisał:
    Dodam że jest wielkie pudło - tv projekcyjny samsunga.

To chyba chodzi o TV CRT. Co do kosztu to nie wiem. Zależy jaka głowica ale poniżej 40zł raczej nie będzie :|
  • REKLAMA
  • #5 8612926
    Pittt
    Poziom 32  
    Ocena: 213
    Sprawdź jeszcze dla pewności z jakimś urządzeniem z wyjściem TV OUT np. magnetowid. Zdarza się że chłopaki od kablówki naprawiając jedno rozregulują drugie. I dla jednego telewizora sygnał jest ok a dla innego za słaby albo za silny.
  • #6 8619748
    voltek17
    Poziom 10  
    Dziś telewizor oglądał serwis. Rzeczywiście padła głowica. Koszt naprawy - 250 zł. Podziękowałem.
  • #7 8620462
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 451
    voltek17 napisał:
    Operator kablówki miał awarie zasilania w czasie gdy mój tv byl włączony.
    I to on powinien zapłacić za naprawę twojego telewizora.
  • #8 8754796
    voltek17
    Poziom 10  
    Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Udało mi się załatwić speca od RTV który naprawił telewizor za 70 zł a nie 250 jak chciał serwis. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telewizorem, który zaczął "śnieżyć" po awarii zasilania operatora kablówki. Po sprawdzeniu kabli i porównaniu z innym telewizorem w domu, stwierdzono, że uszkodzona została głowica (tuner) telewizora. Koszt naprawy w serwisie wynosił 250 zł, jednak użytkownik znalazł specjalistę, który naprawił telewizor za 70 zł. W dyskusji zasugerowano również sprawdzenie sygnału kablowego oraz ewentualne problemy z regulacją sygnału przez operatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA