logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PIONEER AVIC-X1R dziwny komunikat na wyświetlaczu

MALY. 17 Paź 2010 16:49 8511 22
REKLAMA
  • #1 8630998
    MALY.
    Poziom 11  
    Witam... Posiadam stacje medialną Pioneer avic-x1r, jak do tej pory wszystko ładnie śmigało, ale postanowiłem zmienić oprogramowanie na nowsze, czyli wgrać nowe mapy z CNDV-80MT na CNDV-90MT, zrobiłem restart radia i cos mu sie poprzestawiało. Po odpaleniu radia występuje taki komunikat:
    Please insert the appropirate disc
    Veuillez introduire le disque approprie
    Bitte entsprechende Disc einlegen.

Radio w tej chwili nie reaguje na żadne płytki zarówno teledyski jak i z mapami, po ich włożeniu nic sie nie dzieje, tylko występuje czarne tło z tymi napisami. Proszę o pomoc jak rozwiązać ta sytuacje, może ktoś sie juz spotkał z takim czymś u siebie.
    Pozdrawiam.

Lublin jest w Polsce - to i swoje posty pisz po polsku , a klawisz "Pisownia" jeszcze nikomu krzywdy nie zrobił - użyj go i popraw swój post. Reg. pkt 15. [damiancz]
  • REKLAMA
  • #2 8631975
    arturo7711
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    No i sprawa jest prosta.Jak byk piszę włóż odpowiedni dysk.W tym przypadku będzie to dysk startowy.Jak go nie masz to jesteś ugotowany.
    Na czym masz te mapy CNDV-90MT?Jest też na niej oprogramowanie czy same mapy?Czy masz to na płycie dvd rom?
  • #3 8634956
    MALY.
    Poziom 11  
    Mam płyte DVD ROM CNDV-90MT EAST Version 1.0.
  • #4 8641084
    forewer1
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    A czy ta płyta to DVD+?
  • #5 8643277
    MALY.
    Poziom 11  
    Tak płyta to DVD+R DL
  • REKLAMA
  • #6 8645228
    forewer1
    Poziom 11  
    A tą starą CNDV-80MT również nie czyta?
  • #7 8646222
    MALY.
    Poziom 11  
    Teraz żadnej nie czyta, może problem jest w tym że to kopie i dlatego nie ma na nich systemu, płyta CNDV-90MT ma szate graficzną jak orginał ale nie wiem kupiłem ją kiedyś razem z radiem.
  • REKLAMA
  • #8 8646941
    forewer1
    Poziom 11  
    Wyświetla coś w ogóle na wyświetlaczu,a jak jest z innymi płytami czy odtwarza.
  • #9 8647219
    MALY.
    Poziom 11  
    Po odpaleniu radia występuje taki komunikat:
    Please insert the appropirate disc
    Veuillez introduire le disque approprie
    Bitte entsprechende Disc einlegen.

Nic więcej się nie dzieje, nie reaguje na żadne płyty, nawet nie można wejść na stacje radiowe, tylko jest ten napis na czarnym tle i tyle.
  • #10 8647254
    forewer1
    Poziom 11  
    Sądzę że może to być po tym jak zresetowałeś radio,najprawdopodobniej nie masz teraz softu żeby radio odpaliło.Nie mam możliwości wpaść do Lublina,moje auto wysiadło.Zobaczylibyśmy czy moją CNDV 100MT by odpalił.
  • REKLAMA
  • #11 8647444
    MALY.
    Poziom 11  
    Masz orginał czy kopie, jak coś to możemy się gdzieś umówić kiedyś to bym podjechał bo widzę że jesteś z Krasnegostawu ja dokładnie jestem z Kraśnika.
  • #12 8647456
    forewer1
    Poziom 11  
    Nie ważne jaka,w każdym bądź razie u mnie śmiga.Jak będę miał sprawne auto,to się zobaczy co z twoim radiem,chyba że nie chcesz czekać to wpadnij do mnie w weekend.Podam namiary na priv,czekam na odpowiedź.
  • #13 8667521
    bojs66
    Poziom 1  
    nie chce mi odpalić mapy CNDV 100MT

Dodano po 8 [minuty]:

Witam... Posiadam stacje medialną Pioneer avic-x1bt, jak do tej pory wszystko ładnie śmigało na mapach CNDV-90MT , ale na CNDV 100MT nie odpali proszę o pomoc i jakiś kontat
  • #14 8668842
    forewer1
    Poziom 11  
    Sądzę że masz mapę Stanów przez co mapy nie czyta,ja tak miałem z poprzednią wersją mapy.
  • #15 11610110
    darecki1980
    Poziom 2  
    Powitać kolegów,mam ten sam problem ze swoim radyjkiem.Cojest najciekawsze trzeba softa wgrać-w serwisie twierdzą ze trzeba całe radio rozebrac zeby tego softa wgrać czy to jest realne?Czy tylko wyciągnąć chcą kasę?
  • #16 11793635
    dziadek 276
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam wszystkich kolegów. Zacznę od początku, dostałem radyjko Pioneer Avic X1R, bez puszki sterującej, chciałem kupić ową puszkę tylko, że znalazłem na necie podobną, bo bez literki "R" i teraz moje pytanie, czy będzie wszystko działało z moim radyjkiem, czy trzeba kupić identyczną jak radio. Jaka jest różnica między Avic X1,a Avic X1R.
    Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
    Pozdrawiam
  • #17 11799421
    arturo7711
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    Czysto teoretycznie będzie działać. Praktycznie to zależy czy masz płytę startową do swojego avica? Bo jak nie,to kupno puszki to tylko pół sukcesu. Po podłączeniu wyskoczy Ci napis,żeby włożyć odpowiedni dysk i leżysz.
  • #18 11802893
    dziadek 276
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    No to widzę że mam kolejny problem, ponieważ radyjko dostałem bez płyty. A może ktoś wie gdzie można kupić i ile kosztuje taka płytka?
  • #19 12040383
    ---DIABLO---
    Poziom 10  
    Witam.Problem miałem taki sam kiedyś.W serwisie chłop wymienił jakąś podobno pamięć w puszce sterującej i było ok.
    Teraz mam znów ten sam problem z inną puszką.Stało się tak w obu przypadkach przez próbę aktualizacji.może ktoś wie jak to odkręcić?wchodziłem w tryb serwisowy,cofnąłem do poprzedniej wersji,ale dalej to samo.po włożeniu płyty nowszej znów instaluje,dojdzie do 100% ,zrestartuje się i nic więcej.proszę o pomoc która to może być pamięć?
  • #20 12284767
    YoGii
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam Koledzy, mam nadzieje ze WY mi tu na forum pomozecie bo szukam po calym necie i nigdzie nie moge znalesc odp. na moj problem a mianowicie chodzi o to:

- wlaczam radio i wchodze w navigacie i wyskakuje mi komunikat " Bitte entsprechende DISC einlegen" w wolnym tlumaczeniu na google wychodzi mi "Prosze wlozyc odpowiednia plyte", wiec siegam do schowka po Orginal map CNDV-70 i po chwili pisze mi "ACHTUNG--->Dies ist die falsche DISC" co znow wolnym tlumaczeniu znaczy "Uwaga--->To jest w porządku DISC" ale nic wiecej sie nie dzieje, ani w menu zadne nie moge wejsc ani nic...i nie wiem o co kaman:/ Bardzo was prosze o pomoc, porade bo juz nie wytrzymuje z tym radiem...Z Góry WIELKIE dzieki za wszelkie podwiedzi!:)
  • #21 12284780
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2771
    Cytat:
    po chwili pisze mi "ACHTUNG--->Dies ist die falsche DISC" co znow wolnym tlumaczeniu znaczy "Uwaga--->To jest w porządku DISC

Mylisz się. Jest zupełnie na odwrót.
  • #22 12285259
    YoGii
    Poziom 10  
    no tak...juz doszedlem do tego Kolego ze to jednak nie jest "w porzadku dysk" tylko "falszywy dysk" ale mimo wszystko nie rozumiem jednego....czemu taki komunikat jak mam orginalne plyty z mapami? moze mi ktos podpowiedziec co mam teraz z tym fantem zrobic? a najgorsze w tym wszystkim jest to ze potrzebuje korzystac z gps-u:(
  • #23 12289412
    YoGii
    Poziom 10  
    widze ze raczej nikt mi nie jest w stanie pomoc:/:(

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada stację medialną Pioneer AVIC-X1R i po aktualizacji oprogramowania oraz wgraniu nowych map CNDV-90MT napotkał problem z komunikatem "Please insert the appropriate disc". Radio nie reaguje na żadne płyty, w tym na oryginalne mapy CNDV-80MT. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z braku odpowiedniego dysku startowego lub zresetowania radia, co mogło spowodować utratę oprogramowania. Wskazano również, że używanie kopii płyt może być przyczyną problemów z odczytem. W dyskusji poruszono również kwestie związane z innymi modelami, takimi jak AVIC-X1BT oraz CNDV-100MT, a także potrzebę skontaktowania się z serwisem w celu wgrania oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA