logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja wodno gazowa wymiana zawartości na inną

lokololo 18 Paź 2010 11:14 1131 3
  • #1 8633780
    lokololo
    Poziom 2  
    Witam
    Jest instalacja wodna ogrzewana jakimś gazowym piecykiem i jest oczywiści dolewka wody pompa i miejsce do spuszczania. Są stare żeliwne grzejniki i tak się zastanawiam czy byłaby możliwość wymiany zawartośći wodnej na jakąś co trzyma dłużej ciepło wstylu olej czy coś innego byleby nie było za drogie a efektywne bo gaz drogi :/. Proszę o wskazówki, pomysły etc.
    :idea:
  • #2 8633874
    cirrostrato
    Poziom 38  
    Ocena: 940
    lokololo napisał:
    zastanawiam czy byłaby możliwość wymiany zawartośći wodnej na jakąś co trzyma dłużej ciepło wstylu olej czy coś innego
    A dlaczego sądzisz/wydaje ci się, że olej ,,dłużej trzyma'', wierzysz w cuda?
  • #3 8633905
    lokololo
    Poziom 2  
    wierze w cuda! Wydaje mi się tak ponieważ olej ma większą gęstość i jak nagrzany kamień dłużej trzyma ciepło niż nagrzane drewno, jednakże nie wiem pytam więc :-D
  • #4 8633953
    cirrostrato
    Poziom 38  
    Ocena: 940
    lokololo napisał:
    wierze w cuda! Wydaje mi się tak ponieważ olej ma większą gęstość i jak nagrzany kamień dłużej trzyma ciepło niż nagrzane drewno, jednakże nie wiem pytam więc :-D
    To szukaj medium które się szybko nagrzewa ale wolno stygnie i dodatkowo szybko się nagrzewa pobierając mało energii cieplnej a oddaje długo i dużo, powodzenia.
REKLAMA