logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer nie włącza się po nagłym wyłączeniu - OCZ 500W, DFI Blood Iron, Asus GTS 250

tygrych 22 Paź 2010 13:41 864 3
REKLAMA
  • #1 8649693
    tygrych
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Godzinę temu komputer wyłączył się podczas przeglądania internetu i od tej pory nie chce się włączyć. Po tym jak nagle padł świeciła się dioda zasilania na obudowie mimo że całość była wyłączona. Po wyłączeniu i włączeniu zasilacza dioda zgasła ale komputer nie reaguje. Oto co zrobiłem do tej pory:
    -wypiąłem kable od zasilacza i zwarłem "power" na wtyczce atx - zasilacz startuje bez problemu
    -wypiąłem wszystko z płyty głównej poza procesorem i pamięcią i podłączyłem zasilacz - płyta odpaliła (choć nie wiem czy bez błędów bo grafika była odłączona)
    Przy karcie graficznej w slocie pci po włączeniu zasilania zapalja sie diody na plycie glownej ale wiatraczki sie nie obracaja i oczywiscie komputer nie startuje.

Cały komputer jest praktycznie nowy ma może z 4 miesiące. Zasilacz to OCZ 500W Płyta DFI blood iron, grafika asus gts 250.
  • REKLAMA
  • #2 8649723
    RoStER
    Poziom 30  
    Ocena: 28
    skoro komputer jest nowy to pewnie jeszcze na gwarancji, oddaj na gwarancję i po kłopocie.

Mi się wydaje że poszło coś na płycie głównej lub grafa.
  • REKLAMA
  • #3 8649805
    rafix25
    Poziom 24  
    Ocena: 28
    Jeśli masz gwarancję na cały zestaw to lepiej nie kombinuj - bo ją stracisz.
    Jeśli na każdy podzespół osobno (obudowa nie plombowana) i warunki gwarancji dają Ci prawo do ingerencji wewnątrz i jeśli stwierdziłeś, że grafika powoduje problem - przygotuj ją do reklamacji.
  • #4 8650277
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Podaj pełną konfigurację sprzętu. Grafikę wkładałeś w PCI czy PCI-E ?
REKLAMA