logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics su-a600 charczenie głośników, brak dzwięku

kula_sc 23 Paź 2010 01:52 2316 3
REKLAMA
  • #1 8652401
    kula_sc
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,

mam następujący problem:
    1.Miałem problem z kablem czincze - mały Jack: Gdzieś mi się chyba przełamał i charczały głośniki ale się poruszało kablem i przestawało, wymiana kabla nic nie dała.
    2. Teraz zagadka po podłączeniu głośników do wzmaka charczą w niebo głosy nawet przy całkowitym wyciszeniu.
    3. Dodam, że działa tylko lewy kanał. Na nim charczą na prawym cisza w eterze... na głośnikach z włączonym kanałem A i B oraz pojedynczo
    4. Jak sie go głośniej rozkręciło to tak jakby przebijał się orginalny dzwięk z kompa.

Zastanawiam się jaka może być przyczyna tego ? co musiałbym przemierzyć, albo sprawdzić

Proszę o jakieś sugestie...
  • REKLAMA
  • #2 8692126
    kula_sc
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Nikt nie ma pomysłu ??
  • REKLAMA
  • #3 8692762
    pandre342
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Do jakiego gniazda we wzmaku podlaczyles kabel z kompa? Podlacz do wzmacniacza zamiast kompa inne zrodlo np.cd player,tuner lub magnetofon do odpowiedniego gniazda i zobacz jak dziala.W takiej usterce zeby nie narazac kolumn lepiej urzyc starych sluchawek.Jesli jest charczenie przy sciszonym Volume na "0"moze byc walnieta koncowka mocy
  • #4 8693829
    Constictor
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Pierwsza sprawa to sprawdź selektor wejść - układ TC9163N (IC201), one lubią się palić przy zbyt dużym sygnale podanym na wejściu (miałem taki przypadek).
    Można sprawdzić omijając go poprzez zwarcie pinu wejściowego odpowiedniego gniazda (pod które jest podpięty sygnał) z wyjściowym, tylko lepiej przy tym uważać, żeby nie zewrzeć złych.
REKLAMA