logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Daemon Tools/Alcohol na HP Compaq 6735s z Windows 7 - problem z uruchomieniem

klimasso 25 Paź 2010 21:57 1241 7
REKLAMA
  • #1 8663538
    klimasso
    Poziom 10  
    Mam problem z zainstalowaniem programów takich jak demon czy alcohol w laptopie hp Compaq 6735s na systemie Windows 7 ponieważ podczas resetowania się komputera po instalacji tych programów system nie chce się uruchomić i konieczne jest przywrócenie go do poprzednich ustawień. Nie wiem czy spowodowane jest to zaktualizowaniu Biosu czy po prostu wina konfiguracji systemu. Bo wcześniej był zainstalowany na nim Windows XP i vista i wszystko było w porządku tylko ,że przy instalacji 7 zaktualizowałem też Bios czy to może być tym spowodowane? Miał może ktoś podobny problem?

Z tytułu i treści usuń "ozdobniki", o których mowa w pkt 11.1 i 11.2 Regulaminu.

Matuzalem
  • REKLAMA
  • #2 8664982
    dinos83
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Oprogramowanie jest najnowsze/kompatybilne z Windowsem 7 zwłaszcza z x64 jeśli takiego posiadasz.
  • REKLAMA
  • #3 8667831
    klimasso
    Poziom 10  
    tak bo ten sam mam zainstalowany na asusie k50in i jest wszystko w porządku. a system jest x86 czyli 32bitowy
  • #4 8670147
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Jeżeli zaktualizowałeś BIOS po zainstalowaniu Win 7 i Virtuali to ewentualnie może mieć jakiś wpływ. Druga rzecz to kontrola konta użytkownika - wyłącz ją i zobacz co to da. Trzecia, że dwa programy do wirtuali mogą się pogryźć jak dwa antywiry. Spróbuj z pojedynczym czy też będzie miśkował.
  • REKLAMA
  • #5 8671851
    klimasso
    Poziom 10  
    o to chodzi że żadnego nie ma zainstalowanego bo po instalacji pada system i trzeba go przywracać do stanu pierwotnego. a kontrola konta użytkownika została wyłączona na samym początku
  • REKLAMA
  • #6 8672345
    kubiszonek
    Poziom 14  
    Witam

Generalnie Twój model laptopa to jeden wielki badziew:) Bez urazy oczywiście. Miałem różne udziwnienia z tą serią. Przede wszystkim sprawdź temperatury przed tą całą instalacją. Pobierz najnowszego Deamona i upewnij się czy jest to wersja dla se7en.

Pozdrawiam
  • #7 8678175
    klimasso
    Poziom 10  
    no to akurat nie jest mój no ale fakt hp ostatnio strasznie pogorszył jakościowo swoje produkty. jeśli chodzi o temperatury to jest ok aż tak bardzo się nie grzeje bo nawet gry normalnie działają. a wersja demona jest do 7 bo to ostatnia aktualizacja tego programu. najprędzej to coś może być z biosem tak mi się zdaję tylko nie wiem jakie ustawienia są do napędów wirtualnych. wiem że model nx7400 w ogóle nie obsługiwał wirtualnych napędów
  • #8 8696030
    klimasso
    Poziom 10  
    problem rozwiązany zainstalowałem power iso i wszystko działa widocznie hp nie odpowiadają takie programy jak demon czy alcohol fakt to zło więc szkodzi:P

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z instalacją programów Daemon Tools i Alcohol na laptopie HP Compaq 6735s z systemem Windows 7, ponieważ po instalacji system nie uruchamia się i wymaga przywrócenia do wcześniejszych ustawień. Istnieje podejrzenie, że problem może być związany z aktualizacją BIOS-u lub konfiguracją systemu. Użytkownicy sugerują, aby sprawdzić wersję oprogramowania, wyłączyć kontrolę konta użytkownika oraz zainstalować tylko jeden program wirtualny, aby uniknąć konfliktów. Ostatecznie problem został rozwiązany przez zainstalowanie programu Power ISO, co wskazuje na niekompatybilność Daemon Tools i Alcohol z tym modelem laptopa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA