logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[problem z podstawką] Jak zamontować podstawkę w TV SAMSUNG LE32B650? Śrubki nie wkręcają się

gook 31 Paź 2010 17:17 1922 2
REKLAMA
  • #1 8685619
    gook
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam , zakupiłem taki oto telewizor :

TV LCD SAMSUNG LE32B650

Problem polga na tym, że kiedy próbuję wkręcić śrubki w podstawkę , za nic w świecie nie chcą wejść do końca. Chodzi mi o plastikowy przeźroczysty trzpień przy samej podstawce. Na niego trzeba nałożyć czarną nasadkę z napisem "FRONT" i dopiero potem telewizor. W trzpieniu sa 4 otwory na śrubki (bez gwintu). Na początku myślałem że podczas wkręcania śrubka rozepcha plastik i utworzy w ten sposób gwint, niestety śruba po 4-5 obrotach staje i nie chce się dalej wkręcać. Nie chce tego robić na siłę więc może ktoś miał podobny problem i poratuje mnie poradą czy zgłośić to do gwarancji ?

oto zdjęcie problemu Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 8685781
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1363
    Głupie pytanie czy potrafisz rozróżnić gwint na wkręcie czy prawdopodobnie to jest samogwintująca śrubka czy zwykły gwint M ?. Mówisz nie widać gwintu w otworach. Więc jeśli to śrubka z gwintem M ? a nie ma gwintu w otworach to nie wkręcisz śrubek. W zestawie nie ma innych śrubek ?

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

foto 1 wkręty samogwintujące, foto 2 jeden z wielu rodzajów wkręt typu M

Radzę spróbować delikatnie wkręcić same wkręty posmarowane - jeśli to są samogwintujące.
  • #3 8687253
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Regulamin p. 11.1
REKLAMA