logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - brak obrazu po wymianie wyświetlacza i zalaniu wodą

Jaco456 06 Lis 2010 16:59 2385 7
REKLAMA
  • #1 8709937
    Jaco456
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam.Mam problem.Problem dotyczy mojej nokii 3310.Działała dobrze dopóki nie wpadła mi do wody.Od upadku zbił się wyświetlacz.Więc wyciągnąłem baterię,kartę sim i położyłem ją na piec do wyschnięcia.Poczekałem kilka dni aż wyschnie.Gdy juz wyschła wsadziłem baterię,kartę sim i próbowałem ją włączyć.Oczywiście obrazu nie było, bo zbił się wyświetlacz.Włączała się normalnie.Więc postanowiłem kupić wyświetlacz do niej.Gdy kupiłem wyświetlacz zabrałem się za montowanie go.Skręciłem mocno nokie i chciałem włączyć.Nokia się włączyła ale obraz się nie pokazywał.Męczyłem się z tym kilka godzin ale dałem sobie spokój.Chciałem zobaczyć czy ładowarka ją ładuje.Podłączyłem ją do ładowania.Ładowanie się włączyło bo było słychać "piknięcie".Skoro ładowała więc ją odłączyłem i położyłem do szafki.Na drugi dzień chciałem ją włączyć ale coś sie porobiło i teraz wogóle nie chce sie włączyć.A obrazu jak nie było tak nie ma.Nie wiem co robić.Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 8710105
    mundek223
    Poziom 29  
    Ocena: 102
    Płytkę najpierw trzeba wykąpać w płynie ipa ponieważ korozja następuje
  • REKLAMA
  • #3 8710414
    Jaco456
    Poziom 13  
    A może być spirytus?
  • REKLAMA
  • #4 8710517
    mundek223
    Poziom 29  
    Ocena: 102
    Tak może być chociaż spirytus bardziej do picia he he :D
  • #5 8711241
    karolark
    Poziom 43  
    Ocena: 2516
    Jaco456 napisał:
    Witam.Mam problem.Problem dotyczy mojej nokii 3310.Działała dobrze dopóki nie wpadła mi do wody.Od upadku zbił się wyświetlacz.Więc wyciągnąłem baterię,kartę sim i położyłem ją na piec do wyschnięcia.Poczekałem kilka dni aż wyschnie.Gdy juz wyschła wsadziłem baterię,kartę sim i próbowałem ją włączyć.Oczywiście obrazu nie było, bo zbił się wyświetlacz.Włączała się normalnie.Więc postanowiłem kupić wyświetlacz do niej.Gdy kupiłem wyświetlacz zabrałem się za montowanie go.Skręciłem mocno nokie i chciałem włączyć.Nokia się włączyła ale obraz się nie pokazywał.Męczyłem się z tym kilka godzin ale dałem sobie spokój.Chciałem zobaczyć czy ładowarka ją ładuje.Podłączyłem ją do ładowania.Ładowanie się włączyło bo było słychać "piknięcie".Skoro ładowała więc ją odłączyłem i położyłem do szafki.Na drugi dzień chciałem ją włączyć ale coś sie porobiło i teraz wogóle nie chce sie włączyć.A obrazu jak nie było tak nie ma.Nie wiem co robić.Proszę o pomoc

Zrobiles naprawde wszystko aby usmiercic telefon :-(
    Ile minelo od czasu zalania ?
    Prawdopodobnie ładnie juz podjadłą elektroliza sciezki :-)
    Ale mozesz sprobowac rozkrec zamocz sama plyte pozniej dobrze wysusz :-)
  • REKLAMA
  • #6 8712949
    Jaco456
    Poziom 13  
    Cytat:
    Ile minelo od czasu zalania ?

Od zalania minął tydzień.
    Cytat:
    Płytkę najpierw trzeba wykąpać w płynie ipa ponieważ korozja następuje

Mam ją włożyć i na ile ją tam zostawić?
  • #7 8715839
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    Włóż płytę do pojemnika ze spirytusem weź szczoteczkę do zębów i wyczyść nią płytkę. Pozostaw płytę w spirytusie na kilka godz. najlepiej 12godz. po tym czasie wyciąg i jeśli masz hot air to wygrzej jeśli nie masz to podgrzej dobrze płytę np. suszarką do włosów i pozostaw na kilka godz najlepiej na jakimś grzejniku wtedy spirytus dobrze odparuje. Nie masz Hot Air ale może taki zabieg pomoże coś.
  • #8 8725665
    Jaco456
    Poziom 13  
    Zrobiłem tak jak kazałeś ale moczenie nic nie dało. Telefon jak się nie włączał tak się nie włącza. Wyrzuciłem tę płytkę i załatwiłem sobie inną. Telefonik teraz działa. Dzięki wszystkim za pomoc. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z telefonem Nokia 3310, który uległ zalaniu wodą i uszkodzeniu wyświetlacza. Po wyschnięciu urządzenia i wymianie wyświetlacza, telefon włączał się, ale nie wyświetlał obrazu. Użytkownicy sugerowali czyszczenie płyty głównej spirytusem lub płynem IPA, aby usunąć korozję. Po tygodniu od zalania, użytkownik próbował moczyć płytę w spirytusie, jednak nie przyniosło to rezultatu. Ostatecznie zdecydował się na wymianę płyty głównej, co przywróciło działanie telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA