logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

P na czerwonym tle i Amplituner SONY STR-AV220 nie działa.

mariuniu 06 Lis 2010 18:38 1052 2
REKLAMA
  • #1 8710370
    mariuniu
    Poziom 2  
    Witam!
    Niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zadaję nowe.
    Na wyświetlaczu tego amplitunera po włączeniu zapala się i miga czerwony kwadracik na którym widnieje literka "P", i wzmacniacz przestaje grać i reagować na jakiekolwiek przyciski, oprócz oczywiście przycisku ON/OFF. Kiedyś ten błąd pojawiał się czasami ale wystarczyło wyłączyć i ponownie włączyć amplituner i wszystko było ok, a czasem pomagało lekkie puknięcie w okolicach włącznika.
    Teraz ten błąd wyskakuje zaraz po uruchomieniu.
    Moje pytanie jest następujące - Co oznacza migająca literka P na czerwonym tle, i co może powodować jej wyskakiwanie?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Regulamin p.8.3
    Kosz.
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #2 8712670
    radzior123
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam . miałem podobny problem z komunikatem P na wyświetlaczu w modelu AV-210 . Myslałem ze to końcówka mocy (już nie pamietam serii )a przyczyna okazała sie banalnie prosta.Oczywiście końcówke masz dobrą skoro sprzęt działa po "uderzeniu". Płyta główna przykęcona jest do obudowy 4-roma czy 5-ciona śrubami. Wystarczyło wyczyścić konkakt masy pyty i obudowy w miejcsu przykęcenia. U mnie pomogło . Problem nigdy sie już nie powtórzył. Jak u ciebie to nie pomoże sprawdź jeszcze stan lutowania płyty w okolicach końcówki oraz przekaźnika załączającego zailanie.
  • #3 8713357
    000andrzej
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Według manuala - wystąpił poważny problem np. z przegrzaniem, zwarciem itp. Zalecany serwis przez kwalifikowaną osobę.

To co poprzednik napisał to czysty przypadek, który akurat w jego sprzęcie udało się w ten sposób naprawić.
REKLAMA