logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kolumny do 3000 PLN zamiast Altus 300? Szukam dużych, głośnych z dobrym basem

matPRO 07 Lis 2010 03:49 2045 3
REKLAMA
  • #1 8712078
    matPRO
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    Witam.
    Mam kolumny Pioneer cs7070 ( bas 30 cm ) ale to chińska tandeta.
    ładnie wyglądają, niby duże itp, są ze sklejki, bass refleks ( pewnie nie liczona skrzynia ).
    Rzekomo trójdrożne, a jak do środka zajrzałem to się okazało że nawet zwrotnicy nie mają tylko kondensatory. Pioneer zszedł na psy.
    Zostawię je sobie do surroundu..albo wstawię do altany
    ale Panowie..co na fornt ? Altus 300 ? Jak to się sprawdza ?
    lubię duże, głośne kolumny z dobrym basem, ale te kolumny będą też służyć do
    odsłuchu DTS master audio itp. Czy A300 nadaje się do cichego słuchania czy te altusy to tylko na dyskotekę w podstawówce ?
    Jakie kolumny kupić żeby dobrze dawały czadu ale żeby też dobrze posłuchać ciszej ?
    Chcę wydać do 3000 Pln za parę. Subwofeer mam, tez pioneera, też chińczyk.
    do zasilania mam at pioneera dość mocny, nowy.
    A w razie co to lampowca do stereo mogę dokupić, też tak do 3-4 tys.
    Napiszcie jakie głośniki kupić. Czy ten altus 300 to dobry wybór.
    Słyszalem że Kappa kolumny b.dobre ale ceny trochę nie na moje ucho,...

Kolega będzie łaskaw poprawić pisownię - Regulamin p.10.9, 15.
    Zdanie rozpoczyna wielka litera, a kończy kropka.
    Proszę również aby w przyszłych postach nie szafował kolega tak miejscem na stronie - post nieco ucywilizowałem; reszta do poprawienia przez Kolegę.
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #2 8712130
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8714406
    matPRO
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    Kacmil napisał:
    Altus 300 to takie bardziej dyskotekowe by narobić hałasu.
    Mogę polecić ci monitory : Monitor Audio RX6
    Cena do 3000zł za parę. Byłem na odsłuchu i bardzo mi przypadły do gustu.
    Bodajże podłączone były one pod Harman kardona avr-460

Właśnie.

Może takie. Co jeszcze polecałbyś w tej cenie/jakości dla porówniania ?

Harman Kardon ? W który celować ? Jaka różnica ponmiędzy avr-460 a np 255 albo 260 ?

Jeśli lampowiec do stereo w cenie do 4 tys to jaki ? Bo rozumiem że Harman Kardon nie jest lampowym wzmacniaczem ?

Po raz ostatni proszę o opanowanie formy (odstępy pomiędzy wierszami), oraz treścią (błędy) postu.
    (dj-MatyAS)
  • #4 8714821
    zukzukzuk
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    matPRO napisał:
    Witam.

lubię duże, głośne kolumny z dobrym basem,
    Słyszalem że Kappa kolumny b.dobre ale ceny trochę nie na moje ucho,...

Jak lubisz WIELKI dźwięk z basem jak się patrzy, to nic tylko przekonaj się jak grają Kappy. W stolicy pewno kilka par gdzieś stoi. Tylko poszukać...
    Za model 8.1 lub 8.2i dasz 3 kawałki z małym haczykiem. Chyba, że kupisz za Odrą - wtedy w 3 kzł powinieneś się zmieścić - 600-650 euro (lecz transport firmą kurierską - ryzyko).
    MA RX6 to pewno b. dobre kolumny. Lecz bez urazy - takiego postępu nie ma w tej dziedzinie, żeby klocki za 3 kzł grały lepiej od starszych za ca 15 kzł. Uważam nawet, że jest raczej odwrotnie...
    Chyba, że stawiasz na połysk i gwarancję:)

Ciekawi mnie Twój "nacisk" na lampy? Słuchałeś gdzieś, czy ktoś polecił?
    Ja polecałbym te ze zdjęć - nawet do wielkiej Kappy...

Pozdr.
    Jakie kolumny do 3000 PLN zamiast Altus 300? Szukam dużych, głośnych z dobrym basem
REKLAMA