logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Atheros AR5xxx na Windows 7 – alternatywa dla Intel Proset Wireless, DHCP nie działa

daimon 07 Lis 2010 19:57 1381 2
  • #1 8715145
    daimon
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam mam kartę wifi atheros ar5xxx system win7 model laptop packard bell,chciałem się połączyć do routera ale na dhcp nie chce sie połączyć i windows nadaje karcie dziwne ip,
    Natomiast wpisanie ręcznie ip pozwala uzyskać dostęp do sieci i internetu.
    Oczywiscie siec wpa2 i ukryta. Drugi laptop który pożyczyłem od kolegi z system xp działa bez zarzutu na dhcp. W spisie sieci które łapie laptop widać moja siec wybieram połącz ....i pokazuje siec nie rozpoznana.
    To laptop dziewczyny nie chce jej nadawać statycznego ip, wole jej dać dynamiczne bo może kiedyś będzie chciała skorzystać w hotelu lub na mieście.
    Do kart intel jest świetne oprogramowanie PROSET WIRELESS zapisać można profil sieci.Czy jest odpowiednik do kart atheros. Moze macie poprstu lekarstwo na to? Moze jakowyś patch ,albo do windy albo sterownika?
  • #2 8715624
    zwyklyczlowiek
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    To zrób dwie konfiguracje TCP/IPv4, jedną na sztywno a drugą automatyczną.
    Tu jest opisane
  • #3 8717693
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 741
    Może w usługach masz wyłączonego DHCP clienta. Sprawdź ta możliwość.
    Wyłącz wszystkie firewalle i skanery antywirusowe i próbuj się połączyć.
    Może nie chce współpracować laptop z routerem na szyfrowaniu WPA2 zmniejsz na WPA, WEP, lub bez na czas testów czy złapie ustawienia sieci od routera.
    Zmień również kanał nadawania przez router na inny oddalony od tego o 3.
    Jeśli jest możliwość zmiany Preambuły z krótkiej na długa w ustawieniach wifi w routerze to zmień.
REKLAMA