logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5800 - wymiana wyświetlacza, dolna połowa śnieży po zalaniu

sleper 08 Lis 2010 10:26 1727 4
REKLAMA
  • #1 8716949
    sleper
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Telefon po zalaniu stary wyświetlacz kiepsko podświetlał przy próbie wysuszenia odpadły diody i podświetlenie padło do końca

Wymieniłem wyświetlacz i w dwóch przypadkach (dwie różne dostawy) obraz wyglądał tak że dolna połowa śnieg jak w telewizorach po odłączeniu sygnału. Górna dobrze z ruchomym białym pasem przesuwającym się na skos na boki, zaznaczam że stary wyświetlacz działał dobrze tylko nie podświetlał (można było zobaczyć obraz pod światło).
  • REKLAMA
  • #2 8717031
    wsza_18
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Uszkodzony filtr LCD sam w domu tego nie zrobisz musisz zanieść do serwisu, jest możliwość że kąpiel w wanience ultradźwiękowej pomoże wtedy koszt naprawy to grosze.
  • REKLAMA
  • #3 8717076
    sleper
    Poziom 11  
    no właśnie będę się wybierał do serwisu mam już polecony jeden który przyjmie (znaczy sie otworzony tel) ale stary działał tylko podświetlenie rozwaliłem więc to mnie dziwi

Zdania zaczynamy od dużej litery i kończymy kropką.

mod.fischer8
  • REKLAMA
  • #4 8717419
    gregor_009
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    A teraz w starym wyświetlaczu jest dobry obraz? Czy taki jak w nowych?
    Jak jest dobry to nowe wyświetlacze są do niczego.
  • #5 8718974
    sleper
    Poziom 11  
    Może dlatego że to zmienniki były oddałem do serwisu na jutro powinien być chyba że będzie trzeba coś wymieniać, tak sobie myślę że najprawdopodobniej nie-oryginalny wyświetlacz ma troszkę inny rozstaw styków i jak moje się zanieczyściły to to już nie pasuję.
REKLAMA