logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavilion dv5 – demontaż obudowy matrycy, lokalizacja śrubek i zatrzasków

tomek1970 09 Lis 2010 13:06 4951 2
REKLAMA
  • #1 8721351
    tomek1970
    Poziom 22  
    Ocena: 46
    Demontował ktoś obudowę matrycy w DV-5. Znalazłem po 2 śrubki po obu stronach zawiasów ale niewiele to dało innych śrubek nie widać i niepokojem patrzę na te obudowę wygląda na klejoną. Jeśli ktoś wie jak się do niej dobrać minimalizując uszkodzenie wnętrza i zatrzasków to proszę o pomoc.

Pozdr...
  • REKLAMA
  • #3 8721411
    tomek1970
    Poziom 22  
    Ocena: 46
    Dzięki bmserwis za pomoc ale takie obudowy miałem w rękach. Na stronie którą mi podesłałeś znalazłem http://www.insidemylaptop.com/take-apart-hp-pavilion-dv5-laptop/ - sposób demontażu tego laptopa który mam na burku niestety niema wzmianki jak zdemontować obudowę matrycy wygląda niestety na klejoną i utknąłem. Sposób demontażu przedstawia demontaż całego ekranu ja chcę rozbroić obudowę ekranu. Z zewnątrz brak jakichkolwiek śrubek i ich maskowania ekran wygląda jak gdyby przyklejona była na jego powierzchni jednolita szyba boje się ją podważać jeśli ktoś miał z tym do czynienia proszę o pomoc.

Pozdr....

Dodano po 34 [minuty]:

Znalazłem sposób trzeba zdemontować ekran obudowa jest na zatrzaskach na całym obwodzie zdejmuje się tylna część obudowy rozchylając ją w połowie szerokości cienkim śrubokrętem ( zalecana plastikowa szpatułka do rozchylania - zostają ślady). Zatrzaski stawiają najmniejszy opór na dole obudowy przy zawiasach i tam proponuje zacząć natomiast proponuje otwierać ją od góry z uwagi na kable połączeniowe kamery i anten.

Pozdrawiam zamykam temat i dzięki za zaangażowanie
REKLAMA