Dzięki bmserwis za pomoc ale takie obudowy miałem w rękach. Na stronie którą mi podesłałeś znalazłem
http://www.insidemylaptop.com/take-apart-hp-pavilion-dv5-laptop/ - sposób demontażu tego laptopa który mam na burku niestety niema wzmianki jak zdemontować obudowę matrycy wygląda niestety na klejoną i utknąłem. Sposób demontażu przedstawia demontaż całego ekranu ja chcę rozbroić obudowę ekranu. Z zewnątrz brak jakichkolwiek śrubek i ich maskowania ekran wygląda jak gdyby przyklejona była na jego powierzchni jednolita szyba boje się ją podważać jeśli ktoś miał z tym do czynienia proszę o pomoc.
Pozdr....
Dodano po 34 [minuty]:
Znalazłem sposób trzeba zdemontować ekran obudowa jest na zatrzaskach na całym obwodzie zdejmuje się tylna część obudowy rozchylając ją w połowie szerokości cienkim śrubokrętem ( zalecana plastikowa szpatułka do rozchylania - zostają ślady). Zatrzaski stawiają najmniejszy opór na dole obudowy przy zawiasach i tam proponuje zacząć natomiast proponuje otwierać ją od góry z uwagi na kable połączeniowe kamery i anten.
Pozdrawiam zamykam temat i dzięki za zaangażowanie