Witam wszystkich.
Z racji że jestem tu nowy nie gańcie jeżeli coś źle i nie w tym miejscu co trzeba piszę.
Do rzeczy, potrzebuje nowy PC budżet nie jest jakiś wypasiony ale i nie zupełnie chudziutki więc lepiej żeby był droższy na korzyść dłuższej eksploatacji.
Więc tak potrzebuje nową jednostkę do gier i do użytku domowego ale jest jeszcze jeden szkopuł, mam 2 letniego syna i wolałbym nie zmieniać za 3 lata znowu sprzętu więc jak pisałem wyżej lepiej drożej a dłużej.
Mogę dodać, że posiadam:
dysk sata 750 GB samsung jeżeli będzie do wykorzystania to super jeżeli nie to trudno.
Wiem, że na forum jest mnóstwo gotowych zestawów ale jak już pisałem zależy mi na tym, żeby ten sprzęt nie wypadł z obiegu po roku tylko posłużył trochę dłużej.
Pomóżcie proszę bo nie jestem za mocny w te klocki.
Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania na pewno będę odpowiadał.
Dostałem dzisiaj taką propozycję:
jak ma być na parę lat to albo coś takiego:
Procesor: AMD Phenom II x6 1090T
Karta Graficzna: hd6870
Płyta Główna: ASUS M4A77TD PRO/U3S6 357zł (obsługa USB 3.0)
Pamięć RAM: DDR3 OCZ 4GB PC1333 2x2GB CL9 GE LV 237zł
Nagrywarka: LiteON iHAS 124 black 64zł
Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 600W 232zł
Obudowa: COOLER MASTER 690 285zł
Co wy na to, jak pisałem wyżej zależy mi na tym, żeby ten sprzęt posłużył parę lat.
Pozdrawiam i czekam na sugestię.
Z racji że jestem tu nowy nie gańcie jeżeli coś źle i nie w tym miejscu co trzeba piszę.
Do rzeczy, potrzebuje nowy PC budżet nie jest jakiś wypasiony ale i nie zupełnie chudziutki więc lepiej żeby był droższy na korzyść dłuższej eksploatacji.
Więc tak potrzebuje nową jednostkę do gier i do użytku domowego ale jest jeszcze jeden szkopuł, mam 2 letniego syna i wolałbym nie zmieniać za 3 lata znowu sprzętu więc jak pisałem wyżej lepiej drożej a dłużej.
Mogę dodać, że posiadam:
dysk sata 750 GB samsung jeżeli będzie do wykorzystania to super jeżeli nie to trudno.
Wiem, że na forum jest mnóstwo gotowych zestawów ale jak już pisałem zależy mi na tym, żeby ten sprzęt nie wypadł z obiegu po roku tylko posłużył trochę dłużej.
Pomóżcie proszę bo nie jestem za mocny w te klocki.
Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania na pewno będę odpowiadał.
Dostałem dzisiaj taką propozycję:
jak ma być na parę lat to albo coś takiego:
Procesor: AMD Phenom II x6 1090T
Karta Graficzna: hd6870
Płyta Główna: ASUS M4A77TD PRO/U3S6 357zł (obsługa USB 3.0)
Pamięć RAM: DDR3 OCZ 4GB PC1333 2x2GB CL9 GE LV 237zł
Nagrywarka: LiteON iHAS 124 black 64zł
Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 600W 232zł
Obudowa: COOLER MASTER 690 285zł
Co wy na to, jak pisałem wyżej zależy mi na tym, żeby ten sprzęt posłużył parę lat.
Pozdrawiam i czekam na sugestię.