Witam, ostatnio zmieniłem miejsce zamieszkania i mam problem z TV, używam obecnie anteny pokojowej na której mogę odbierać TVP2, Polsat oraz TVN całkiem dobrze ale do każdej muszę inaczej ustawić antenę. Reszta stacji jest praktycznie nie osiągalna.
Do nadajników mam:
Raabego ok 1,8km
Piaski ok 27 km
Boży Dar ok 32 km
A tak wygląda moja lokalizacja
A- mieszkanie
B- Raabego
C- Piaski
D- Boży Dar
Czarną strzałką oznaczyłem kierunek w jakim mogę skierować antenę ponieważ po tej stronie mam balkon. Co prawda mieszkam na 4 piętrze ale przed sobą mam kilka innych bloków a kawałek dalej wieżowce, anteny nie mogę też ustawić w kierunku Piask ponieważ mój blok ma kształt litry L i zasłania nadajnik. Dodam jeszcze że mieszkam w centrum osiedla wiec jest jak jest.
Pomóżcie w dobrze anteny która sprawdzi się w tv analogowej lub analogowej i cyfrowej jednocześnie chyba że warto poczekać aż w Piaskach ruszy DVB-T tylko kiedy to będzie:)
Do nadajników mam:
Raabego ok 1,8km
Piaski ok 27 km
Boży Dar ok 32 km
A tak wygląda moja lokalizacja
A- mieszkanie
B- Raabego
C- Piaski
D- Boży Dar
Czarną strzałką oznaczyłem kierunek w jakim mogę skierować antenę ponieważ po tej stronie mam balkon. Co prawda mieszkam na 4 piętrze ale przed sobą mam kilka innych bloków a kawałek dalej wieżowce, anteny nie mogę też ustawić w kierunku Piask ponieważ mój blok ma kształt litry L i zasłania nadajnik. Dodam jeszcze że mieszkam w centrum osiedla wiec jest jak jest.
Pomóżcie w dobrze anteny która sprawdzi się w tv analogowej lub analogowej i cyfrowej jednocześnie chyba że warto poczekać aż w Piaskach ruszy DVB-T tylko kiedy to będzie:)