logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spadek wydajności i ścinki po usunięciu wirusów ArcaNix, MSI 785GM-E51, XP 32bit

Sevay 19 Lis 2010 22:58 996 2
REKLAMA
  • #1 8765309
    Sevay
    Poziom 1  
    Witam. Pewien czas temu doszedłem do wniosku, że należy przeskanować system. Usunąłem wszystkie infekcje i odtąd zaczęły się moje problemy. Nieważne, co robię, komputer i tak co pewien czas musi się ściąć na około 3-5 sekund. Przeszkadza to zwłaszcza w grach. Próbowałem z reinstalacją wszystkich sterowników, ponowne skanowanie różnymi programami(podejrzewałem, że coś mogło się ostać), nic nie pomogło. Straciłem także wydajność sprzętu- ze 180 FPS mam tylko 15-40. Nie mam pojęcia, co się stało, mam nadzieję, że format nie jest ostateczną formą pomocy. Wirusy siedziały w folderze System Volume Information, niestety usuwałem je z plikami przy pomocy bootowalnego systemu ArcaNix.
    Sprzęt to msi 785GM-E51 , AMD PhoenomX2 550 black edition, GeForce 9600GSO, XP 32bit, zasilacz 500W.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8765557
    danielk75
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Na początek ctr+alt+del menadżer zadań przejdź do procesów i zobacz co ci zżera najwięcej zasobów procesora i ile zostaje ci wolnej pamięci.Jak nie wiesz za co odpowiada dany proces to sobie wygogluj.Zobacz też czy masz na dysku przynajmniej z 1.5GB wolnego miejsca na dysk wymiany.Dalej Start-uruchom wpisz "msconfig" i zobacz co ci się uruchamia wraz z systemem.Wyłącz niepotrzebne programy i usługi z których nie korzystasz.Zainstaluj jeszcze raz directx-a.Może coś masz namieszane z bibliotekami systemowymi wtedy trzeba je podmienić z płyty i zaktualizować system.Ja osobiście używam eset nod32 i od 5 lat nie mam żadnych syfów na kompie.Ściągnij też sobie eset smart trial i przeskanuj kompa.
  • #3 8765742
    cosik_ktosik
    Poziom 2  
    Witam. Wykonaj analizę SMART dysku twardego
REKLAMA