Telewizor jak w temacie, chasis FJ3.0E LA dotarł do mnie na dziwną przypadłość. Po włączeniu działa prawidłowo ze wszystkich wejść począwszy od wewnętrznego tunera, Euro, hdmi, usb. Prawidłowo reaguje zarówno na sterowanie lokalne jak i za pomocą RC. Reguluje głośność, zmienia kanały do momentu wejścia w menu regulacyjne. Samo wejście w menu jeszcze niczego nie powoduje, lecz próba uruchomienia którejkolwiek z opcji i zatwierdzenie OK powoduje zawieszenie regulacji TV oraz brak OSD, przy czym sygnał jest prawidłowo odtwarzany chociaż bez możliwości jego regulacji zarówno głośności jak i innych parametrów.
Wgrane jest najnowsze firmware ze strony philipsa. Najciekawsze jest to, że przez około minuty od włączenia telewizora możliwe jest swobodne poruszanie się po MENU.
Bez wchodzenia do MENU telewizor pracuje prawidłowo nawet parę dni a jego zawieszenie można wywołać każdorazowo po wejściu w opcje MENU ( samo wielokrotne wywołanie MENU nie zawiesza go )
Co zostało zmierzone:
- wszystkie napięcia są prawidłowe,
- nie zauważyłem nadmiernego nagrzewania się elementów,
- po wejściu w tryb SDM ( serwisowy ) brak jest jakichkolwiek zarejestrowanych błędów a ustawienia poszczególnych opcji są właściwe,
- w SDM ustawiłem również opcję VIRGIN i przeprowadziłem proces instalacji, co niestety nic nie zmnieniło
Proszę o ewentualne sugestie. Oczywistym jest, że wymiana small signal board zapewne przyniosła by efekt ale być może to jest ostateczność.
Wgrane jest najnowsze firmware ze strony philipsa. Najciekawsze jest to, że przez około minuty od włączenia telewizora możliwe jest swobodne poruszanie się po MENU.
Bez wchodzenia do MENU telewizor pracuje prawidłowo nawet parę dni a jego zawieszenie można wywołać każdorazowo po wejściu w opcje MENU ( samo wielokrotne wywołanie MENU nie zawiesza go )
Co zostało zmierzone:
- wszystkie napięcia są prawidłowe,
- nie zauważyłem nadmiernego nagrzewania się elementów,
- po wejściu w tryb SDM ( serwisowy ) brak jest jakichkolwiek zarejestrowanych błędów a ustawienia poszczególnych opcji są właściwe,
- w SDM ustawiłem również opcję VIRGIN i przeprowadziłem proces instalacji, co niestety nic nie zmnieniło
Proszę o ewentualne sugestie. Oczywistym jest, że wymiana small signal board zapewne przyniosła by efekt ale być może to jest ostateczność.