Ostatnio przeprowadzałem aktualizacje biosa z poziomu Windows i w pewnym momęcie komputer zwariował, wiatraczek gnał tak jak jeszcze nigdy bez ustanku a następnie zrobił się biały ekran i nie dało rady go wyłączyć w żaden sposób, więc po około 5 minutach wyjąłem baterię i po tym akcie desperacji komputer już się do mnie nie odezwał. Czytałem trochę w necie ,że da się to jakoś odratować z dyskietki czy jakos tak, co prawda stacji dyskietek nie mam, ale za to ewidentnie woła CD i gdy włoże płyte to chwile chodzi i cisza dalej. Zrobiłem plik autoexec.bat, ale najwidoczniej coś nie tak z tym, że akcje z jego strony było widać bo płyta kręci się do teraz tj. jakies 30 minut (jak wspomminałem pusta ustaje po chwili) I tu moje pytanie czy ktoś mógłby mi przygotować wszystkie pliki jakie należy wrzucić na taką płyte? KOmputer to toshiba A350d a bios to bodajże phoenix był czy cos takiego. nic więcej nie wiem. Ale jak coś istotnego to pytajcie może się dowiem, bardzo prosze was o pomoc. Z góry dzięki.
P.S
no tak, na tą płytke oprócz autoexec wgrałem tylko aktualizacje biosa, a doczytałem że trzyba jeszcze jakis plik .bin czy .rom wie ktoś gdzie znajde takie cos dla biosa phoenix? i jakie dokuadnie to mająbyć wszystkie pliki i jak ma wyglądać treść autoexec
P.S
no tak, na tą płytke oprócz autoexec wgrałem tylko aktualizacje biosa, a doczytałem że trzyba jeszcze jakis plik .bin czy .rom wie ktoś gdzie znajde takie cos dla biosa phoenix? i jakie dokuadnie to mająbyć wszystkie pliki i jak ma wyglądać treść autoexec