logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BESTPlayer - dlaczego nie czyta filmów w formacie mp.4?

DAREK-2 23 Lis 2010 20:37 11314 4
REKLAMA
  • #1 8781053
    DAREK-2
    Poziom 16  
    Ocena: 103
    Witam.
    Używam odtwarzacza BESTPlayer (2.106) na systemie Vista Home Premium.
    Do tej pory uważałem go za najlepszy odtwarzacz z jakim miałem do czynienia ale ostatnio zaczęło się dziać coś dziwnego.
    Mianowicie w ogóle nie czyta mi filmów w formacie mp.4.
    Przy próbie ich odtworzenia pojawia się komunikat:

Nieprawidłowy format pliku. [0x8004022F]
    [FileInfo]
    FileExtension=.mp4
    FileSize=-2077298608

Dodam, że wszystkie inne formaty np. mkv., DivX czyta bez problemu.
    Wg mnie nie ma to związku z kodekami, ponieważ próba odtworzenia tego samego filmu za pomocą innego odtwarzacza (np. Media Player Classic) kończy się sukcesem.
    Poza tym wcześniej miałem takie same kodeki (Vista Codecs Package) i BESTPlayer czytał wszystkie formaty video bez problemu.
    Czy wie ktoś zatem, co jest przyczyną tego, że nie chce odtwarzać formatu mp.4?

Pozdrawiam.

DAREK
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8781203
    aand
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Akurat tak się składa że też ostatnio używam tego odtwarzacza ale wcale nie uważam żeby był najlepszy a wręcz przeciwnie - wkurzają mnie reklamy strasznie.
    U mnie normalnie odtwarza mp4.
    Spróbuj zainstalować nowe kodeki, ja mam tu K-lite codec pack 4.7.0 (basic)
    I ściągnij sobie najnowszą wersję tego WORSTPlayera.

Jak nie zadziała to zrezygnuj z niego i daj znać co wybrałeś bo mi się nie chce szukać.

Aha a najpierw sprawdź czy plik .mp4 jest cały -tzn. czy nie jest jakiś uszkodzony, na innych .mp4
  • REKLAMA
  • #3 8966869
    DAREK-2
    Poziom 16  
    Wg mnie BestPlayer jest bezkonkurencyjny, pomimo, że wyświetlają się w nim reklamy. Problem z odtwarzaniem mp.4 nadal występuje, ale w najbliższym czasie zamierzam zrobić format kompa. Jak to nie pomoże, to najwyżej zainstaluje nowe kodeki, np. K-lite.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 12219266
    SamuelVimes
    Poziom 9  
    Już wiem. Haali Media Splitter rozwiązało problem.

Od siebie - odradzam wszelkie codec-packi.
  • #5 16239759
    DAREK-2
    Poziom 16  
    Temat dawno nieaktualny. Z tego co pamiętam winne okazało się kodeki. Zainstalowałem nowe i problem się rozwiązał, co nie zmienia faktu, że najlepszym odtwarzaczem w mojej opinii jest Media Player Classic. ;-)
    Temat zamykam.
REKLAMA